8 x paikalliset lahjavinkit ja hemmottelutuotteet

Sitting on a wooden serving board having been neatly arranged are a coffee mug, coffee in a small jug, a few cookies, some squares of chocolate, a berry and granola desert in a small glass tumbler and a fluted vase holding a small green plant.
Lead text
Onni on ystävä tai läheinen, jonka voi yllättää myös ilman varsinaista juhlapäivää. Juuri nyt on oikea hetki valita lahjaksi pientuottajien, artesaanien ja pienten yrittäjien tuotteita. Niistä on iloa sekä sinulle, ystävällesi että valmistajalle. Joukosta löytyy myös taatusti ainutlaatuisia Helsinki-tuliaisia.

Nauti pientuottajan herkkuja piknikillä 

Lorauta termarista kolumbialaisten ja ugandalaisten kahvinviljelijöiden kasvattamaa kahvia. Jos kaveri on teeväkeä, hänelle maistuu Théhuoneen mustasta persimonista ja kehäkukan terälehdistä valmistettu tee. Loksauta palanen equadorilaista tummaa suklaata Chjokon levystä. Jos makeanhimo jatkuu, PH7:n hasselpähkinäkrokanttikeksi taatusti auttaa. 

Osta naisia työllistävä koru 

Punavuorelaisissa Aida Impact -koruissa on kaunis design ja hyvälaatuiset, vastuulliset materiaalit, mutta erityinen on myös niiden tekotapa. Elina Siira on palkannut suunnittelemiensa korujen tekijöiksi kuusi Suomeen muuttanutta naista, joiden olisi vaikea löytää työtä muualta, koska he hoitavat lapsiaan ja opiskelevat suomea kotona. Monissa Aida Impact -koruissa on kasvatettuja japanilaisia ja kiinalaisia makean veden helmiä ja italialaista silkkinauhaa. Korut ovat saksalaista ja ruotsalaista hopeaa. Helmikorvakorujen hinnat alkavat 50 eurosta. RT X Aida -riipus on Ruskeat tytöt -yhteisön ja Aidan yhteistuote, jonka materiaalina on käytetty kierrätettyä kouvolalaista hopeaa. Korun hinta on 65 euroa.  
Aida-Impact, Punavuorenkatu 21. 

Mene metsäretkelle kauneushoitolaan 

Kauneushoitola Hillaan voi varata ajan vaikka kolmelle ystävälle samaan aikaan. Kukin pääsee turvallisesti omaan hoitohuoneeseensa. Hoidot tehdään Helsingissä valmistetuilla sarjoilla. Kaikki tuotteet ovat ekologisia ja vegaanisia. Hillan omistaja on ollut mukana kehittämässä moniaistillista Unna Nordic Metsäelämys -nimistä hoitoa, jossa tuoksuu havu, käytetään marjoja ja kuullaan luonnon ääniä. Hoito maksaa 109 euroa. 
Kauneushoitola Hilla, Hietalahdenkatu 4. 

Saippua, jota on ilo jakaa 

Kotona on fiksua pitää jemmassa tuotetta, jonka voi tarpeen tullen antaa lahjaksi tai kiitokseksi vaikka kukkien kastelusta. Inkuton afrikkalainen musta saippua (6,95 e ) on takuuvarma lahja. Sheavoista, kookosöljystä ja kookoksen tuhkasta valmistettu pala säilyy kaapissa ja on riittoisa käsienpesussa. Sitä ojentaessa on mukava kertoa, että saippua tulee pienestä yhden naisen tehtaasta Herttoniemestä. Siellä Edem Agbekey-Taylor kehittää ja valmistaa ihonhoitotuotteita, joissa yhdistyvät ghanalaiset ja suomalaiset raaka-aineet. Tuotteita myydään muun muassa Ruohonjuuressa, isoissa K-kaupoissa ja Inkuton sivuilla.  

Patisserie Teemu & Markus, leivoksia
Show in landscape format
Off

Teetä parhaasta kuvasta taulu 

Ethän anna kuviesi hautautua kameraan vaan teetä parhaasta ruudusta laadukas kuvatuloste. Parhaalle ystävälle kuva tärkeästä paikasta tai teistä yhdessä on takuuvarma ilahduttaja. Suvilahdessa toimiva Luova on myös ammattikuvaajien arvostama tulostus- ja kehystysliike, jossa palvelu on ystävällistä ja ymmärtäväistä, vaikka kaikki painoalan termit eivät olisi tuttuja. Tarjolla on monenlaisia ratkaisuja, mutta kevyt kapalevy on sekä edullinen että ekologinen.  
Luova, Suvilahdenkatu 10 A. 

Rouskuttakaa yhdessä 

Patisserie Teemu Aura tunnetaan näyttävistä kakuista ja leivoksista, mutta perjantaisin hänen uunistaan nostetaan rapeakuorista riihiruisleipää. Mallastettu ruisjyvä tuo tähän kauniiseen juurileipään lempeyttä. 4,90 euron hintainen lämmin ruisleipä on lahja suoraan sydämestä. Toinen oivallinen syötävä lahja on Way-leipomon hapanjuurileipä. Jos mieli tekee, terassille voi jäädä myös viinilasilliselle tai poiketa Wayn lippakioskille viereiseen Karhupuistoon. 
Patisserie Teemu Aura, Siltasaarenkatu 12. 
Way Bakery & Wine bar, Agricolankatu 9.

Anna lahjaksi kivuton selkä 

Kukapa ei olisi poikkeusaikana kyhjöttänyt liikaa samassa asennossa. Harvalla etätyöntekijällä on ergonominen työpiste, mikä kostautuu selkä- ja niskakipuna. Ortopedinen osteopatia on erikoistunut pehmytkudoskäsittelyyn ja pehmeään manipulaatioon, jolla kipeytynyt kroppa saadaan palautumaan ja liikeradat laajenemaan. Akuuttitilanteessa kipu vähenee, mutta parhaat tulokset saadaan ennaltaehkäisevillä hoidoilla. Hoito maksaa Pasilan osteopatiakeskuksessa 60 euroa, ortopediaan erikoistuvien opiskelijoiden hoito 40 euroa. Hekin ovat terveydenhoidon ammattilaisia, fysioterapeutteja ja koulutettuja hierojia. Lahjakortilla teet kotikonttorilla uurastavan läheisen onnelliseksi. 
Pasilan osteopatiakeskus, Pasilan puistotie 6 B. 

Riia tuo sitomansa kimpun 

Riia Koivisto on maskeeraaja ja kampaaja, jonka Fab-studiosta on pikkuhiljaa tullut myös kukkakauppa. Koivisto kuljettaa suurimman osan kukista itse sitominaan tilaustöinä suoraan asiakkaiden koteihin. Taiteilijan kädenjäljen tunnistaa rohkeista yhdistelmistä ja villikukista. Riittää että kerrot, haluatko matalan vai korkean kimpun. Hän metsästää vaikka keltaisia ruusuja, jos asiakas niin toivoo.   
Fab, Fabianinkatu 5. 

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Onni on ystävä tai läheinen, jonka voi yllättää myös ilman varsinaista juhlapäivää. Juuri nyt on oikea hetki valita lahjaksi pientuottajien, artesaanien ja pienten yrittäjien tuotteita. Niistä on iloa sekä sinulle, ystävällesi että valmistajalle. Joukosta löytyy myös taatusti ainutlaatuisia Helsinki-tuliaisia.
Teaser Image
Sitting on a wooden serving board having been neatly arranged are a coffee mug, coffee in a small jug, a few cookies, some squares of chocolate, a berry and granola desert in a small glass tumbler and a fluted vase holding a small green plant.