Punavuori

Fredrikintori Punavuoressa
Finnish

Punavuori on ehdottomasti suosikkialueitamme Helsingissä. Hyvä sekoitus eri alojen ihmisiä luo supermukavan tunnelman. On myös kiva nähdä samoja tuttuja kasvoja päivittäin. Alueella on todellista yhteisön tuntua ja jokainen tykkää tukea paikallisia yrittäjiä. Punavuori muistuttaa mielestämme eniten omaa naapurustoamme Brooklyniä: täällä on viileitä pikku liikkeitä, erinomaisia kahviloita sekä ravintoloita ja tunnelma on rento sekä ainutlaatuinen. Parasta on kesän koittaessa, jolloin kaikki ovat liikkeellä ja naapurusto näyttää parastaan.

Sharron ja Brenda Todd
Yrittäjät, Brooklyn Cafe & Bakery
Sharron ja Brenda Todd

Punavuori on kaupunginosa Helsingin kantakaupungin lounaisosassa. Se tunnetaan kivijalkaliikkeistään, yhteisöllisestä tunnelmastaan ja vilkkaasta elämänmenostaan. Tämä Helsingin tiheimmin asuttu kaupunginosa on suosittu etenkin nuorten aikuisten ja lapsiperheiden keskuudessa.

Alueella sijaitsevia punertavia kallioita kutsuttiin jo 1600-luvulla nimellä Rödberget eli Punavuoret. Stadin slangilla alueesta puhutaan edelleen Rööperinä. Pääkaupungin ensimmäisen asumalähiön vaatimattomiin puurakennuksiin asettui aluksi enimmäkseen työväestöä, kalastajia, merimiehiä ja vähävaraisia opiskelijoita.

Nykyään Punavuori on 9000 helsinkiläisen koti. Sen katukuva on monipuolinen: toimisto- ja asuinkäyttöön muutetut vanhat tehdasrakennukset, jugendlinnat, uusrenessansikauden talot ja funkisrakennukset ovat alueella sulassa sovussa. Kaupunginosasta löytyy myös puutalokortteleita.

Suosituinta Punavuoren antia ovat putiikit, design- ja merkkiliikkeet, ravintolat ja istuskelubaarit. Suuri osa Design Districtin liikkeistä sijaitsee alueella.

Yksi Punavuoren keskeisiä maamerkkejä on noin 500 metrin mittainen kävelykatu Iso Roobertinkatu eli Roba. Suosittuja nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Lars Sonckin suunnittelema Mikael Agricolan kirkko, kaupungin suosituimpiin puistoihin kuuluva Sinebrychoffin puisto ja sen kupeessa sijaitseva Sinebrychoffin taidemuseo sekä Telakkarannan alue.

Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Punavuori on kaupunginosa Helsingin kantakaupungin lounaisosassa. Se tunnetaan kivijalkaliikkeistään, yhteisöllisestä tunnelmastaan ja vilkkaasta elämänmenostaan.