Kontula

Kontula - kohti skeittihallia
Finnish

Kontula on koti: ikinä ei ole fiilis, ettei kuulu joukkoon. Siisteintä on just se, kun siellä on porukkaa eri kulttuureista ja maista. Kaikki yhdessä.

Hassan Maikal
Tubettaja ja artisti

Kontula kuuluu Mellunkylän kaupunginosaan ja on sekä pääkaupunkiseudun että koko Suomen suurimpia ja tunnetuimpia lähiöitä. Naapuriasuinalueet mukaan luettuina alueella on yli 28 000 asukasta.

Kontulan aluetta on rakennettu varsinkin 60-luvulla. Suurten kerrostalojen keskellä on isoja piha-alueita. Alueella on myös paljon puistoja. Kelkkapuisto on nimensä mukaisesti talvisin pulkanlaskijoiden käytössä. Juuri väljyyden ja vehreyden vuoksi lähiötä on joskus kutsuttu ”duunareiden Tapiolaksi” Espoon kuuluisan puutarhakaupunginosan mukaan.

Kontulan keskuksena on 50 vuotta vanha ostari. Ostarilla on toimii yli 80 yrittäjää. Vuosia ostarin mainetta leimasi baarien iso määrä. Viime aikoina liikehuoneistoihin on kuitenkin tullut erilaisia ruokaravintoloita, joita varsinkin maahanmuuttajataustaiset yrittäjät vetävät. Kontulan alueella myös valmistetaan elintarvikkeita, esimerkkinä Kolmen kaverin jäätelön pieni tuotantolaitos.

Kontulasta ovat kotoisin monet rap-artistit ja tubettajat. Ostarin baareissa kuin myös lähistön Mikaelinkirkossa parina keväänä järjestetty Kontula Electronic on tuonut alueelle uusia kävijöitä, ja perinteeksi muodostunut KontuFest kerää kesäisin tuhansia kuuntelemaan eturivin artisteja. Katutaide ja skeittaus ovat saaneet vahvan jalansijan Kontulassa. Alueelle on toteutettu viime vuosina useita näyttäviä muraaleja.

Skeittaajien mekaksi on muodostunut maanalainen skeittipuisto Luuppi. Kontula tunnetaan myös jalkapallokulttuurista. Oma seura FC Kontu on aktiivinen myös Kontulan yhteisöllisyyden rakentajana.

Kontulalla on ristiriitainen maine, mikä saattaa olla yksi syy siihen, että se herättää kiinnostusta. Kontula esiintyykin monissa elokuvissa, kirjoissa ja musiikkikappaleissa. Vuonna 2006 Suomen Kotiseutuliitto valitsi Kontulan vuoden kaupunginosaksi Suomessa.

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Kontula on koko Suomen suurimpia ja tunnetuimpia lähiöitä. Kontulalla on ristiriitainen maine, mikä sattaa olla yksi syy siihen, että se herättää kiinnostusta. Kontula esiintyykin monissa elokuvissa, kirjoissa ja musiikkikappaleissa.