Mukavia lukupaikkoja kaupungissa

The Kaisa House functions as the Main Library of Helsinki University.
Lead text
Kun haluat istahtaa alas hyvän kirjan kanssa, valitse näistä paikoista!

Kulmakuppila Ipi 

Kallion Ipi-kahvilassa on isot ikkunat, joista luonnonvaloa tulvii myös talvikuukausina sisään. Kun kipuaa portaat ylös parvelle, tarjolla on kymmenkunta nahkaista lepakkotuolia, joihin voi mukavasti uppoutua, laittaa jalat rahille ja keskittyä lukemiseen. Viherkasvien takaa voi välillä vilkuilla Kallion katuelämää. Henkilökunta on lämminhenkistä ja santsikuppi kahvia kuuluu hintaan. Paikassa soi taustamusiikki.
Porthaninkatu 13

Villa Angelica

Yksi tunnelmallisimpia boheemeja lukupaikkoja löytyy Seurasaaren siltaa vastapäätä. Vuonna 1901 rakennetussa huvilassa on kahvila, jossa on useita sohvia ja erityylisiä nojatuoleja. Täällä on helppo eristäytyä muusta maailmasta. Kahvila on auki joka päivä iltakymmeneen. Ilmapiiri voi välillä olla jopa aavemainen, kokeile klassikkodekkareita!
Tamminiemenkatu 3

Rikhardinkadun kirjasto

Arkkitehti Theodor Höijerin vuonna 1881 valmistuneen uusrenessanssikirjastoon voi mennä helposti lukemaan vaikka oma kirja ei olisikaan mukana. Ylimpien kerrosten ikkunalaudoilla tai niiden edessä oleville nojatuoleille voi kätkeytyä hyllyjen väliin täysin anonyymisti. Kulttuurihistoriallisesti merkittävä rakennus on Pohjoismaiden ensimmäinen kirjastoksi suunniteltu rakennus. Täällä tuoksuvat kirjat ja mennyt maailma.
Rikhardinkatu 3

Kaisa-kirjasto

Yliopiston pääkirjasto edustaa modernia kirjastoestetiikkaa parhaimmillaan. Opiskelijat tekevät paikasta elävän. Aulakerroksen päässä on muutama erittäin mukava lepotuoli, mutta joka kerroksesta löytyy lukemiseen sopivia paikkoja. Koko kaupungin yksi parhaista panoraamamaisemista avautuu suoraan Tuomiokirkolle seitsemännen kerroksen päädystä. Rakennuksessa on myös paljon luonnonvaloa. Kirjasto on valmistunut vuonna 2012 arkkitehtien Selina Anttisen ja Vesa Oivan suunnittelemana.
Fabianinkatu 30

Talvipuutarha

Töölönlahden pohjoispuolelle voi aina paeta palmujen alle lukemaan. Suihkulähteen lorina 1890-luvun teräsrunkoisessa kasvihuoneessa on oivallinen paikka retkeillä ja istahtaa puiston penkille. Mukaan voi ottaa vaikka oman termospullon. Noin pari sataa kasvia saa aikaan rentouttavan tunnelman.
Hammarskjöldintie 1 B

Johan & Nyström

Jos kirjan ohella haluaa nauttia yhdestä kaupungin parhaista kahveista ja raakakakkupaloista, kannattaa suunnata Katajanokalle. Johan & Nyström -kahvilasta löytyy sohvia ja nojatuoleja niin alakerrasta kuin yläkerrastakin. Musiikki soi, mutta jos se ei häiritse lukemista niin täällä viihtyy varmasti.
Kanavaranta 7 C

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Kun haluat istahtaa alas hyvän kirjan kanssa, valitse näistä paikoista!