Lasten kanssa Helsingissä: vinkit iltapäivästä viikonloppuun

Girl with grandma walking to Hakaniemi market place on a sunny day in Helsinki
Lead text
Helsinki on yksi niistä kaupungeista, joissa voit helposti täyttää päivän puuhalla joista myös perheen lapset nauttivat. Voit siis helposti nauttia kauniista iltapäivästä, päivästä tai koko viikonlopusta kaupungissa koko perheen voimin.

Tästä löydät vinkkejämme siihen, miten voit viettää kivaa aikaa lasten kanssa Helsingin tarjontaan sukeltaen.

A woman stands with a pushchair and her three small children in front of King's Gate, Suomenlinna, on a bright and sunny day.
Show in landscape format
Off

Jos teillä on vapaa iltapäivä…

Aloittakaa iltapäivänne herkullisella lounaalla Krog Robassa, rennossa ravintolassa joka sijaitsee entisellä poliisiasemalla. Ravintolasta löytyy erillinen lasten lista, sekä mainio sisäpiha jossa lapset voivat puuhailla. Myös syöttötuoleja on saatavilla.

Lounaan jälkeen kävelkää 10 minuuttia Helsingin eteläsatamaan ja ostakaa lauttaliput Suomenlinnan merilinnoitukseen. Suomenlinna on Unescon maailmanperintökohde, vain lyhyen venematkan päässä kaupungin keskustasta. Sieltä löydätte 6 kilometrin verran muureja, satakunta tykkiä ja paljon jännittäviä tunneleita, joita lapset rakastavat tutkia. Nappaa Café Silosta mukaan kahvit ja korvapuustit ja jatkakaa matkaa Suomenlinnan lelumuseoon, josta löydätte 1800-luvulta peräisin olevia jänniä leluja.

Kun olette palanneet mantereelle, kävelkää lyhyt matka Allas Sea Poolille, merikylpylään aivan Kauppatorin kupeessa. Altaalla on kolme saunaa, kaksi lämmitettyä allasta - mukaan lukien yksi erityisesti lapsille suunniteltu - sekä yksi merivesiallas, jonka lämpötila mukailee meren lämpötilaa.  Jos aurinko paistaa, tartu lepotuoliin ja rentoudu samalla kun lapset nauttivat vesileikeistä.

Illallista löydätte esimerkiksi 15 minuutin kävelymatkan päästä The Cockista, jossa alle 12-vuotiaat lapset syövät puoleen hintaan. Nauti lasillinen viiniä ja rentoudu vilkkaan retkipäivän jälkeen.

Kids watching a tiger at Korkeasaari Zoo
Show in landscape format
Off

Jos vietätte päivän kaupungissa…

Aloittakaa päivänne Kauppatorilla, josta pääsette helposti lautalla Helsingin eläintarhaan! Vain 20 minuutissa matkustatte Korkeasaareen, yhteen maailman vanhimmista eläintarhoista. Vuonna 1889 perustetussa Helsingin eläintarhassa asuu yli 150 eläinlajia ja saarella on lähemmäksi tuhat eri kasvilajia. Lapset viihtyvät varmasti!

Kun olette valmiita jatkamaan matkaa, kävelkää 15 minuuttia ja ylittäkää silta Mustikkamaalle. Kävelkää saaren eteläosaan, jossa voitte nauttia piknikistä saaren hiekkarannalla samalla kun lapset rakentelevat hiekkalinnoja. Jos eväiden kantaminen ei ole sinun juttusi, voitte piipahtaa Café Blobbassa tai Café Torpedossa.

Aamupäivän seikkailujen jälkeen on aika hieman rentoutua. Napatkaa bussi tai hypätkää metroon ja matkustakaa Helsingin keskustakirjasto Oodiin. Etsi hyllystä hyvä kirja, nosta jalat ylös ja anna lasten tutustua toisen kerroksen leikkialueeseen. Jos teillä vielä on virtaa, suunnatkaa kävellen noin 10 minuutin päässä sijaitsevaan taidekasvatukselle ja lastenkulttuurille omistettuun AnnantaloonSiellä järjestetään esityksiä, näyttelyitä ja tapahtumia lapsille ympäri vuoden, joten löydät varmasti jotain, joka kiinnostaa myös seurueen pienimpiä.

Annantalolta voitte taas jatkaa jalkaisin noin 20 minuutin päässä olevaan Pompier ESPAan. Ihastuttavassa ravintolassa lapset kohdataan arvostettuina asiakkaina. Ruoka on herkullista ja syöttötuoleja on saatavilla.

3 girls riding the merry-go-round at Linnanmäki amusement park, one girl pointing excitedly to something out of sight on the left.
Show in landscape format
Off

Jos viivytte pari päivää...

Herätkää GLO Hotel Artissa, ihastuttavassa hotellissa joka tarjoaa perheille yhdistettäviä huoneita. Tuhansien yksityiskohtien kivilinna on yksi Helsingin rakastetuimmista jugendtaloista ja lapset varmasti ihastuvat siihen. Lisäksi he saavat värikynät saapuessaan ja saippuakuplapullot lähtiessään - puhumattakaan tikkareista, jotka he voivat löytää makuuhuoneistaan.

Aamiaisen jälkeen tehkää puolen tunnin ratikkamatka Lintsille eli Linnanmäen huvipuistoon. Sieltä löytyy kaikenikäisille sopivia laitteita, ja käy itsekin ainakin ikisuosikissa eli puisessa vuoristoradassa. Kun olette puuhailleet tarpeeksi, voitte hypätä ratikkaan tai kävellä 1,5 kilometrin päässä sijaitsevaan Lasten liikennekaupunkiin, jossa voi harjoitella liikennesääntöjä ja turvallista menoa ympäri vuoden. Lounaalle voitte kävellä, esimerkiksi panimoravintola Viidestä Pennistä löytyy menu myös lapsille.

Lounaan jälkeen jatkakaa matkaa Helsingin Olympiastadionille, historialliseen rakennukseen jossa sijaitsee myös kiehtova urheilumuseo. Ja tietenkin stadikan torni!

historiallisessa rakennuksessa, myös sijaitsee kiehtova urheilumuseo. Jälkeenpäin, jos energiaa vielä riittää, kävelkää 5 minuutin päässä sijaitsevaan Ratikkamuseoon, joka esittelee Helsingin raitiovaunuliikenteen historiaa matkustajan näkökulmasta. Museossa voit istahtaa vanhaan ratikkaan ja siirtyä hetkessä menneisyyden Helsinkiin - lapset varmasti ihastuvat. Jatka sitten matkaasi liikennöivällä ratikalla noin 20 minuuttia takaisin kaupunkiin illalliselle bistro Garden by Oloon. Katetun ja lämmitetyn sisäpihan puutarhamainen miljöö luo paikkaan erityisen tunnelman, ja rattaidenkin kanssa on helppo kurvata sisään. Menkää ajoissa lepäämään ja valmistautumaan uuteen päivään!

Aloittakaa uusi päivänne 10 minuutin kävelymatkalla kauppakeskus Kamppiin, tilatkaa hissi ylös Kortteli-kerrokseen ja suunnatkaa aamiaiselle la Torrefazioneen. Kun olette saanut polttoainetta päivään, shoppailkaa vähän ja jatkakaa viiden minuutin matkan päähän Helsingin Luonnontieteelliseen museoon. Siellä pohditaan evoluution aikaansaannoksia, ihmetellään luustokokoelmaa ja maailman luonnon monimuotoisuutta - ja tietysti otetaan selfieitä dinojen kanssa. 

Kävelkää sieltä noin 5 minuuttia Levain-leipomoon, joka erikoistuu aitoon kiviarinauunissa paistettavaan hapanjuurileipään. Ruokalistalta löytyy monia lasten suosikkeja ja rento tunnelma takaa iloisen herkkuhetken koko perheelle. Ravintolassa on syöttötuoleja ja sinne pääsee helposti myös lastenvaunujen kanssa. Kun päivä kääntyy iltapäiväksi, tehkää noin puoen tunnin bussimatka  Seurasaareen, jossa kävijöitä tervetulleiksi toivottavat usein myös  kesyt linnut ja oravat.  Viettäkää loppupäiväsi ulkoilmamuseoon tutustuen ja rantavesissä loiskien - muistakaa myös hemmotella koko seuruettanne jätskeillä!

Kun olette valmis palaamaan takaisin kaupunkiin, matkustakaa taas bussilla Töölönrantaan, valoisaan ja tilavaan ravintolaan, jossa on kodikas takka ja valtava ulkoterassi. Kaikki listan annokset on muokattavissa lasten annoksiksi, puoleen hintaan vieläpä. Syöttötuoleja löytyy myös. Ravintolasta on vuodenaikojen mukaan muuttuvat avarat näkymät Töölönlahdelle. Mikä olisikaan parempi paikka nauttia auringon mailleen painumisesta ja viimeisestä illastasi Helsingissä?

Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsinki on ehdottomasti myös lasten kaupunki. Melkein kaikista kaupungin nähtävyyksistä ja aktiviteetista voi nauttia koko perheen voimin.