Helsinki haltuun eri kulkupeleillä

Tyttö ja kaupunkipyöräteline
Lead text
Helsingin voi ottaa haltuun omien jalkojensa, omien kulkuvälineidensä tai julkisen liikenteen lisäksi kätevästi myös mitä inspiroivimmilla eri kulkuvälineillä. Helsingin suosittu kaupunkipyöräverkosto toimii kuin unelma, tänä kesänä kaupunkilaiset saavat nauttia taas vuokrattavien sähköpotkulautojen ja kaupunkisoutuveneiden kyydistä. Merellisen Helsingin saa parhaiten haltuun saaristoristeilyllä tai miksei vaikka kuumailmapallolla matkaten.

Kaupunkipyörät

Kaupunkipyörät ovat suosittu tapa liikkua kesä-Helsingissä. Sekä kaupunkilaisten että Helsingissä ja Espoossa vierailevien käytössä oli kesällä 2022 yhteensä 4 600 keltaista kaupunkipyörää ja 460 pyöräasemaa.  Helsingin itäisin asema on Vartioharjussa. Espoon asemat sijoittuvat Kaakkois-Espooseen ja Leppävaaraan. Lue lisää täältä.

Kaupunkisoutuveneet

Helsingissä on nyt myös mahdollisuus lähteä vesille ilman omaa venettä Skipperin kaupunkisoutuvenepalvelun avulla. Veneitä on tarjolla kolmessa pisteessä: Tervasaaressa, Töölönlahdella sekä Vuosaaren Aurinkolahden uimarannan venepisteellä. Veneen voi varata käyttöönsä verkkopalvelussa ja souteluaika meriretkeä kohden on kolme tuntia. Palvelu toimii kausiperiaatteella, asiakkaaksi sitoudutaan siis koko kesäkaudeksi (kesäkuusta lokakuuhun). Soutuveneitä on varattavissa yhteensä kymmenkunta. Lisätietoa: www.skipperi.fi

Sähköpotkulaudat

Vuokrattavat sähköpotkulaudat ovat rantautuneet Helsingin kaduille. Sähköpotkulautojen ero kaupunkipyöriin on se, että niille ei ole olemassa omia telakoita, joista ne otetaan käyttöön, vaan potkulaudalla voi tarvittaessa rullata suoraan työpaikan ovelle saakka. Sen voi siis käytännössä jättää melkein minne tahansa. Sähköpotkulauta pysäköidään polkupyörän tavoin pyörätelineen viereen tai talon seinustalle siten, että seuraava käyttäjä voi napata sen siitä matkaansa. Potkulaudoilla tulee liikkua pyöräteitä pitkin ja sen kanssa kuuluu noudattaa pyöräilijöille suunnattuja liikennesääntöjä. Kypärän käyttö on suositeltavaa.

With trees either side of the photo and the grassy bank framing the foreground, a water bus prepares to dock at a dock on Vallisaari island, a small crowd of people waiting to board.
Show in landscape format
Off

Saaristoristeilyt

Merellinen Helsinki aukeaa parhaiten saaristoristeilyllä. Maisemien lisäksi voit samalla nauttia vaikka lounaan, brunssin tai illallisen. Suurin osa saaristoristeilyaluksista lähtee Kauppatorilta ja ne liikennöivät ainoastaan kesäkaudella (touko-syyskuu). Risteilyjä tarjoavat mm. Royal Line, Strömma, Jt-Line, Ihalines, Aava Lines, Purjelaivakonttori sekä Fregatti, Suomenlinnan lauttaa ei myöskään sovi unohtaa.

Bussikierrokset

Bussikiertoajelu on hyvä tapa nähdä kaupungin tärkeimmät nähtävyydet etenkin jos aikaa on vain muutama tunti. Monet kierroksista tarjoavat audio-opastuksen useammalla kielellä ja 1,5 tuntia kestävän kierroksen voi kesäkaudella yhdistää myös saaristoristeilyyn, jolla saa hyvän kuvan Helsingin merellisestä luonteesta. Hop on hop off -kierroksilla voit rakentaa aikataulusi itse jäämällä pois haluamallasi pysäkillä ja nousemalla seuraavaan bussiin niin monesti kuin haluat lipun voimassaolon ajan. Kesäkaudella 2022  suurin osa kierroksista on tarjolla kesäkuusta syyskuuhun. 

Kuumailmapallot

Kesäkaudella Helsinkiä ja pääkaupunkiseutua voi ihailla aamuisin ja iltaisin myös kuumailmapallosta, päivisin lentäminen ei ole mahdollista nousevien ilmavirtausten johdosta. Lennot kannattaa varata aina hyvissä ajoin ja niillä on aina säävaraus. Peruutuksen voi aiheuttaa esim. kova tuuli, huono näkyvyys, sade tai ukkosen riski. Kuumailmapallolentoja Helsingissä toteuttaa ainakin Linnanpallo ja Raffica Oy

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingin voi ottaa haltuun omien jalkojensa, omien kulkuvälineidensä tai julkisen liikenteen lisäksi kätevästi myös mitä inspiroivimmilla eri kulkuvälineillä. Helsingin suosittu kaupunkipyöräverkosto toimii kuin unelma, vuokrattavat sähköpotkulaudat ja kaupunkisoutuveneet ovat uusimpia tulokkaita. Merellisen Helsingin saa parhaiten haltuun saaristoristeilyllä tai miksei vaikka kuumailmapallolla matkaten.
Teaser Image
Tyttö ja kaupunkipyöräteline