Helsingin piknikpaikat, joissa paistaa ilta-aurinko

Piknik Pitkäsillanrannassa Hakaniemessä
Finnish

Mielessä pitkään kestävä kesäillan piknik? Helsingin rannoilta ja puistoista löytyy mainioita piknikpaikkoja, joissa pohjolan valoisten iltojen auringonsäteistä pystyy nautiskelemaan myöhäiseen iltaan asti.

Enni Koistinen
Musla
Enni Koistinen / Musla

Tervasaari

Kruununhaan vieressä sijaitseva Tervasaari on viihtyisä ja aurinkoinen piknikpaikka sekä päivällä että illalla. Veden ympäröivän Tervasaaren eli Terviksen puistoisella nurmikoilla viihtyy pitkälle iltaan asti auringon paistaessa saareen Merihaan tornitalojen yli. Kesäiltoina Tervasaaressa on mukavan rauhallinen tunnelma, josta monet siirtyvät jatkamaan iltaa lähialueiden kuppiloihin.

Lapinlahti

Lapinlahden vanhan sairaala-alueen aurinkoinen ja tunnelmallinen ranta houkuttelee paikalle nautiskelijoita veden äärelle, joista rohkeimmat käyvät pulahtamassa uimassa meressä. Entisen sairaalan tiloja pyörittävä Lapinlahden lähde pitää alueella yleistä saunaa, jota on myös mahdollista vuokrata yksityiseen käyttöön iltaisin. Historiallinen sairaala-alue on erityisen kaunis.

Kaapelitehdas

Ruoholahden Kaapelitehtaan kulttuurikeskittymä sijaitsee aivan meren äärellä eikä sen betoninen ranta ole välttämättä se perinteisin vehreä piknikpaikka. Tasainen betonialusta luo kuitenkin täydellisen ympäristön urbaanille piknikille, jonne aurinko paistaa pitkälle iltaan asti. Kesäjuhlat meren äärellä!

Hietarannan uimaranta

Helsingin tunnetuimmalla uimarannalla ja auringonpalvojien lempibiitsillä Hietsussa rantapäivä voi jatkua iltapiknikiksi auringon porottaessa hiekkarannalle. Hietsussa merivesi tuntuu aina lämpimämmältä muiden rantojen uimavesiin verrattuina ja Helsingin jäätelötehtaan kioski on auki iltaan asti - kannattaa maistaa kioskin giganttisen kokoisia jäätelöpalloja!

Pitkänsillanranta

Kulttuuriväen suosima Pitkänsillanranta on otollinen kaupunkipiknikpaikka Kalliossa. Samannimisen tien varressa sijaitseva leveä puinen laituri on idyllinen paikka kesäillan viettoon. Myös Säästöpankinranta on kivaa hengailualuetta. Eväät kannattaa ostaa Hakaniemen torilta: mansikoita ja herneitä mukaan!

Suomenlinna

Koko Suomenlinna on täynnä idyllisiä piknik-paikkoja, mutta etenkin Suomenlinnan länsiosan vehreät ja hiljaiset rannat kylpevät illan viimeisissä auringonsäteissä. Suojaisan lahden piilossa sijaitseva pieni ja sympaattinen Suomenlinnan uimaranta on taattua Instagram-laatua. Naposteltavat kannattaa ostaa Kauppatorin torikojuista ennen lauttamatkaa.

Mustikkamaa

Jos kuitenkin haluat piknikpaikan jossa voit myös harrastaa liikuntaa niin Mustikkamaan kalliot ovat suosittuja paikkoja.  Tämä pieni saari on suosittu ulkoilualue, ja se sattuu olemaan Helsingin Korkeasaaren vieressä. Saaressa on iso ulkoilupuisto sekä idyllisiä kallioita, joissa voi nauttia laskevasta auringosta samalla, kun syö piknik-voileipää.

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Mielessä pitkään kestävä kesäillan piknik? Helsingin rannoilta ja puistoista löytyy mainioita piknikpaikkoja, joissa pohjolan valoisten iltojen auringonsäteistä pystyy nautiskelemaan myöhäiseen iltaan asti.