Helsingin nähtävyydet ja käyntikohteet virtuaalisesti

Alvar Aalto home - Capture from Virtual Helsinki
Lead text
Vaikket voikaan tällä hetkellä vierailla käyntikohteissa, pääset tutustumaan useisiin Helsingin nähtävyyksiin ja käyntikohteisiin virtuaalisesti.

Virtuaalinen Helsinki on 3D-mallintamalla virtuaalitodellisuuteen tuotettu digitaalinen kaksoiskappale (“digital twin”) Helsingin keskustasta. Kokemus alkaa Senaatintorin ja Tuomiokirkon maisemista ja jatkuu Alvar Aallon kotona. Lopuksi pääsee ihailemaan kaupungin horisonttia ja Lonnan saaren luontoa.

Vieraile saaristossa Suomenlinna360-esityksen ja Rakennusten historia -kartan avulla. Voit tutustua historiallisen kulttuuriaarteen alueeseen ilmasta käsin ja tutkia maankamaralla niin linnoituksen tunneleita kuin juhlatilojakin. Voit myös tutustua linnoituksen venäläiseen kauteen Venäläinen Viapori –verkkonäyttelyn kautta.

Jos kotoa ei voi lähteä Korkeasaareen ihmettelemään eläimiä, on Korkeasaari tuotava kotiin! Saaren pääsee vierailemaan etänä livelähetyksien kautta. Eläintarhasta tehdään lähes päivittäin videolähetyksiä ja kysellään eläintenhoitajilta kuulumisia.

HAM Helsingin taidemuseon Julkinen taide -sivusto sisältää tietoa yhteensä 500:stä Helsingissä sijaitsevasta veistoksesta. Perustietojen (teoksen nimi, taiteilijan nimi, julkistamisvuosi) lisäksi palvelu kertoo taustatietoja teoksista sekä niiden sijainnin kartalla. HAM tarjoaa myös Veistosreittejä, joita voit seurata joko verkossa tai ulkona. Elämän kysymykset -reitti johdattaa kulkijan miettimään ja löytämään kenties vastauksiakin kysymyksiin mitä on taide ja miten se vaikuttaa minuun. Inhale exhale HAM -reitti sopii taas juoksulenkiksi kun taas Toven elämänpolku esittelee kuinka taiteilija Tove Janssonin elämä näkyy Helsingin kaduilla ja puistoissa.

Amos Rex tarjoaa virtuaalielämyksen Egyptin loisto-näyttelyssä. Näyttely on samanaikaisesti kahdessa paikassa: Helsingin Amos Rexissä sekä Tallinnan Kumu-taidemuseossa. Harvinainen kaksiosainen näyttely pohjautuu Italiassa toimivan Museo Egizion kokoelmaan, joka on suurin muinaisen Egyptin taiteen ja kulttuurin kokoelma Egyptin ulkopuolella.

Kansallisgalleria-verkkosivuilla voit tutustua kymmeniintuhansiin teoksiin verkossa.

Ateneumin kokoelmateoksiin voi tutustua lisäksi äänioppaiden avulla. Kaikki museon äänioppaat ovat verkossa ilmaiseksi kuunneltavissa. Museo on yhteistyössä Apu-lehden valinnut 11 tunnettua taideteosta, joiden kanssa ei tarvitse olla yksin. Tutustu kierrokseen Apu-lehden sivuilla Kimmo Ohtosen kanssa.

Digitaalinen kiinteistönvälistysliike Blok ja Designmuseo ovat yhteistyössä toteuttaneet virtuaalisen ja maksuttoman Utopia nyt - kertomus suomalaisesta muotoilusta -kokoelmanäyttelyn, joka avaa suomalaista muotoiluhistoriaa elävinä tarinoina. Näyttely kertoo muotoilun olennaisesta roolista suomalaisen hyvinvointivaltion kehityksessä.

Nykytaiteen museo Kiasmaan voit tutustua Kansallisgallerian verkkosivujen  lisäksi museon oman verkkotaiteen kokoelman, Kiasma Online Artin, avulla. Espoon modernin taiteen museo EMMA on koonnut verkkoon paljon luovaa tekemistä sekä kiinnostavaa katseltavaa, josta voit nauttia kotoa käsin.

Helsingin kaupunginmuseo on julkaissut verkkoon yli 1 400 uutta teosta, joihin on päässyt tähän asti tutustumaan vain museon seinien sisäpuolella. Nyt julkaistuihin teoksiin kuuluu taidetta, julisteita, postikortteja ja rakennuspiirustuksia.  Teokset on julkaistu Helsingin kaupunginmuseon Finna-sivustolla.

Luonnontieteelliseen museoon ja Kaisaniemen sekä Kumpulan kasvitieteellisiin puutarhoihin on mahdollista päästä vierailulle Google Mapsin avulla. Helpoiten virtuaalikerros löytyy kunkin kohteen esittelysivulta tai oheisista linkeistä.

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Vaikket voikaan tällä hetkellä vierailla käyntikohteissa, pääset tutustumaan useisiin Helsingin nähtävyyksiin ja käyntikohteisiin virtuaalisesti.