Helsingin saaria joihin pääsee talvella

At a wintry Lammassaari, with snow dusting the ground, a small kid is being pulled in a sledge by one parent across duckboards, while the other parent walks behind.
Finnish

Kaikki kehuvat Helsingin kaunista kesäistä saaristoa. Osa kaupungin saarista on kuitenkin laiva- ja kävelyreittien päässä vuoden ympäri. Etsitpä sitten kauneinta juoksureittiä, upeaa veistospuistoa tai ihanaa kävelykohdetta, Helsingin talvisaaret tarjoavat jokaiselle jotakin.

Tabatha Leggett
MyHelsinki.fi

Käy kävelyllä Uunisaarella 

Uunisaareen pääsee talvikauden ajan siltaa pitkin. Talvisin voit tarkkailla avantouimareita tai vaihtoehtoisesti voit keskittyä nauttimaan saaren ravintolan upeista näkymistä. Ravintola on avoinna aamiais-, lounas-, ja illalisaikaan. Jos kaipaat seikkailua, jatka matkaasi seuraavan sillan yli Liuskasaareen ja ihaile näköalaa myös sieltä. 

Kävele Unescon maailmanperintökohde Suomenlinnan ympäri 

Vaikka meri jäätyy, kulkee lautta Suomenlinnaan kulkee ympäri vuoden. Matka Kauppatorilta kestää noin 15 minuuttia, ja erityisen kaunista on etenkin auringonnousun aikaan. Kävelymatka Iso Mustasaaren lauttaterminaalilta Kustaanmiekkan Kuninkaanporttiin on upea. Kävelyn jälkeen kannattaa suunnata kahville ja lämpimälle korvapuustille Cafe Siloon.

Juokse Mustikkamaan ympäri

Mustikkamaalle pääsee Kalasatamasta Isoisänsiltaa pitkin. Saari on todella suosittu etenkin kesäisin mutta se on yllättävän kaunis myös talvella. Näkymät rannoilta ovat loistavat, ja saari on tarpeeksi pieni jotta sen jaksaa myös juosta ympäri. Juoksun jälkeen voi piipahtaa Hermanninrannan Sompasaunalla lämmittelemässä.

Kiipeä Lammassaaren näköalatorniin

Lammassaareen vie pitkospolku Arabianrannasta. Saarella on näköalatorni, josta pääsee ihailemaan upeita maisemia. Jos kävelet Kuusiluotoon asti, näet koko Helsingin siluetin. Muista ennen keskustaan palaamistasi pysähtyä myös Iittala & Arabia Muotoilukeskuksessa, josta löytää usein hyviä tarjouksia.

Vie koira kävelylle Rajasaareen

Rajasaari sijaitsee Sibeliuksen muistomerkin lähellä. Saarella on koirapuisto tai itse asiassa puolet saaresta on yhtä suurta koirien ulkoilualuetta. Rajasaaressa kannattaa kuitenkin käydä vaikkei koiraa omistaisikaan: maisemat ovat upeat.

Suuntaa Seurasaareen auringon paistaessa

Seurasaareen pääsee Tamminiemestä lähtevää kävelysiltaa pitkin. Saarelta löydät ulkomuseon, joka on avoinna kesäisin mutta jonka rakennuksia voit ihailla ulkoa käsin myös talvella, uimarannan ja paljon oravia. Saari kannattaa kiertää myös talvella – pääset nauttimaan näkymistä, hengittämään raitista ilmaa ja nauttimaan hiljaisuudesta. Voit myös poiketa pitkospolkua pitkin Pukkisaarelle.

Vie lapsesi Korkeasaaren eläintarhaan

Korkeasaaressa sijaitsee Helsingin eläintarha, joka on auki ympäri vuoden. Eläintarha avattiin vuonna 1889, joten se on myös yksi maailman vanhimmista eläintarhoista. Saaresta voit jatkaa matkaasi kävellen myös viereiselle Hylkysaarelle.

Nauti hiljaisuudesta Tervasaaressa

Tervasaari on suosittu etenkin koiranulkoiluttajien keskuudessa. Saari avattiin vuonna 1970 ja sinne pääsee Kruununhaasta  pitkää pengertietä pitkin. Saari on pieni mutta siellä on leikkipuisto, koirapuisto sekä mattolaituri.

Vietä päivä Kuusisaaressa, Lehtisaaressa ja Kaskisaaressa

Kuusisaaren, Lehtisaaren ja Kaskisaaren väliset tiet yhdistävät Munkkiniemen Lauttasaareen. Kuusisaaressa on Didrichsenin taidemuseo, jossa on näyttelyiden lisäksi myös kaunis veistospuisto. Seuraava silta vie sinut Lehtisaaren puistomaiseen maisemaan ja Kaksisaaren kautta pääset Lauttasaareen asti. Voit myös juosta saarten läpi: Helsingin puolimaraton seuraa tänä vuonna tätä reittiä. 

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Kaikki kehuvat Helsingin kaunista kesäistä saaristoa. Osa kaupungin saarista on kuitenkin laiva- ja kävelyreittien päässä vuoden ympäri. Etsitpä sitten kauneinta juoksureittiä, upeaa veistospuistoa tai ihanaa kävelykohdetta, Helsingin talvisaaret tarjoavat jokaiselle jotakin.