Yleiset saunat Helsingissä

Two men stand outside Kotiharjun sauna, laughing together, the recogniseable and red neon sauna sign shining above them in the background.
Lead text
Helsingissä on tarjolla monia yleisiä saunoja, joissa pääset kokemaan autenttisen suomalaisen saunan taian. Kokosimme yhteen niin perinteiset korttelisaunat kuin modernit designsaunatkin, yhteisöllistä Sompasaunaa unohtamatta.

There is an array of public saunas all over Helsinki, that cater to varying tastes. Whether you are looking for a marine spa and an oasis of urban culture right at the heart of the city, or a sauna in a modern neighbourhood that serves as a combination of a relaxing sauna and a restaurant, you'll find it all.

The Finns believe that saunas are not only a fun recreational activity but also a relaxing way to unwind. Public saunas are somewhat of a unique experience in Helsinki that one must cherish as not only are they refreshing but also a communal activity to partake in. If you are a newbie, remember to read up on sauna etiquette.

Allas Sea Pool

Allas Sea Pool on merikylpylä ja kaupunkikeidas Kauppatorin kupeessa. Allas tarjoaa uusia tapoja nauttia Itämerestä kaupungin keskeisimmällä paikalla. Merikylpylä on auki ympäri vuoden ja tarjoaa elämyksiä ja virkistäytymismahdollisuuksia niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille. Altaalla on kolme saunaa, kaksi lämmitettyä makean veden allasta sekä yksi merivesiallas, jonka lämpötila mukailee meren lämpötilaa. Lisäksi Altaalta löytyy ulkokuntosali, ravintola, baari ja kahvila, ohjattua liikuntaa ja kulttuuria.
Katajanokanlaituri 2a

Uusi Sauna

Uusi Sauna Jätkäsaaressa päivittää perinteisen korttelisaunan 2000-luvulle. Se on yhdistelmä yleistä saunaa ja ravintolaa, jossa voi nauttia tunnelmasta vaikkei saunoisikaan. Uudessa Saunassa on noin 100 asiakaspaikkaa, keittiö ja kaksi terassia. Miesten ja naisten saunojen kertalämmitteiset kiukaat lämpiävät puupelleteillä. Tilaussauna on sähkölämmitteinen.
Välimerenkatu 10

Sauna Hermanni

Sauna Hermanni on Helsingin Hermannissa 50-luvulla perustettu yleinen sauna, joka lämpiää uusilla, iki-ihanilla IKI-kiukailla. Saunoja on kaksi, miesten puolelle mahtuu 30 ja naisten puolelle 20 saunojaa. Pukuhuoneessa voi nauttia omia virvokkeita tai ostaa paikan päältä. Maksu suoritetaan käteisellä kioskiin, josta voi vuokrata pyyhkeen, ostaa mm.kahvia, grillimakkaraa & limua.
Kuppausta ja hierontaa tilauksesta, varaukset p.+358 40 838 8963.
Hämeentie 63

Kotiharjun sauna

Kotiharjun sauna on Helsingin ainoa jäljellä oleva perinteinen puulämmitteinen korttelisauna, joka on ollut toiminnassa jo vuodesta 1928. Yksi Helsingin kolmesta jäljellä olevasta perinteisestä kivijalkasaunasta. Saunan kuuluisan kiukaan pehmeistä löylyistä nauttivat niin kanta-asiakkaat kuin kotimaiset ja ulkomaisetkin saunanystävät. Etukäteen tilattuna hierontaa, käsi-ja jalkahoitoja sekä kuppausta. Kotiharjun saunatiloista löytyy myös sähkölämmitteinen tilaussauna. Kassalta voi ostaa virvokkeita, pientä purtavaa ja vihtoja sekä vuokrata pyyhkeen. Pesijä paikalla la klo 16-19.
Harjutorinkatu 1

Löyly

Ville Haran ja Anu Puustisen suunnittelema, vuonna 2016 avattu Löyly on ainutlaatuinen niin sijainnin kuin arkkitehtuurin puolesta. Rakennuksessa toimii ravintola, terassi ja kolme saunaa. Kaikki kolme saunaa ovat puulämmitteisiä: jatkuvalämmitteinen sauna, kertalämmitteinen sauna ja Helsingin ainoa yleisölle avoin savusauna. Yhdellä käynnillä voi siis kokea molemmat perinteiset löylytyypit. Saunojen väliin jää takkahuone, jossa voi levähtää saunomisen lomassa. Saunoista pääsee vilvoittelemaan terassille ja uimaan mereen ympäri vuoden. Miehille ja naisille on omat pukuhuoneet ja suihkut, mutta saunat ja oleskelutilat ovat yhteiset, joten yleisessä saunassa uima-asu on pakollinen. Löylyn luomua ja lähiruokaa suosiva ravintola tarjoilee lounasta, illallista sekä lauantaisin brunssia.
Hernesaarenranta 4

Kulttuurisauna

Tuomas Toivosen ja Nene Tsuboin ekologinen Kulttuurisauna Merihaan veistoksellisen arkkitehtuurin katveessa. Puupellettilämmitteiset saunat miehille ja naisille. Laudeliina sisältyy saunamaksuun, pyyhkeitä vuokrattavissa. Auki ympäri vuoden, talvella uimapaikalla avanto. Huom! Ei varauksia eikä ryhmiä.
Hakaniemenranta 17

Sompasauna

Sompasauna on stadilaisille olemattoman kesämökin puusauna ja unohtumaton kulttuurielämys. Sijainti Helsingin upean merimaiseman äärellä on samalla keskeinen mutta kuitenkin niin syrjäinen, ettei saunominen aiheuta häiriötä. Sauna on avoinna ympäri vuorokauden eikä sitä voi varata. Rannalla on myös nuotiopaikka - tarvitset mukaan vain pyyhkeen, saunajuomaa ja grilliherkkuja. Muista, että uit, saunot ja elät omalla vastuullasi. Huom! Sompasauna siirretään alkukesästä 2021 Hermanninrantaan, lisätietoa kotisivuilta.
Hermanninranta

Lonnan sauna

Lonnan saaren yleinen sauna on kunnianosoitus perinteiselle saunakulttuurille. Hirsirunkoisesta saunasta löytyy miesten ja naisten parvisaunat jotka lämpeävät suurilla kertalämmitteisillä puukiukailla. Saunavuorojen aloitusaikoja on porrastettu niin, että naisten ja miesten puolelle aukeaa 12 paikkaa aina tunneittain. Saunomisaika on kaksi tuntia. Saunan yhteydessä on suuri yhteinen vilvoitteluterassi, josta aukeaa upeat maisemat saaristoon. Tiistaisin ja perjantaisin on sekasaunapäivä. Saunavuoron varaaminen ennakkoon on suositeltavaa.
Lonna

Saat lisätietoja Helsingin saunakokemuksista napsauttamalla tätä!

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingissä on tarjolla monia yleisiä saunoja, joissa pääset kokemaan autenttisen suomalaisen saunan taian.