Urbaaneja seikkailuretkiä Helsingissä

Skater-lady Lena Salmi and graffiti artist KISS in Suvilahti, kneeling down in front of a graffiti painted on a graffiti wall.
Finnish

Helsingistä löytyy perinteisten käyntikohteiden lisäksi paljon jännittäviä paikkoja ja erilaista koettavaa hurjapäille: graffiteja, salasaari, kiipeilyä korkeuksissa ja rentoa hengailua. Lähde lasten kanssa seikkailulle ja koe erilainen Helsinki.

Mari Nieminen
Pienten Helsinki
Mari Nieminen / Pientenhelsinki.fi

Graffiteja ja skeittausta

Suvilahden graffitiaita ja skeittiparkki sijaitsevat keskellä Helsinkiä, lähellä Kalasataman metroasemaa. Suvilahden graffitiaita on kaikille avoin maalauspaikka, mutta paikalle kannattaa tulla katsomaan myös muiden työskentelyä tai vain nauttimaan tunnelmasta. Kulman takana Suvilahti DIY Skateparkissa puolestaan pääsee itse harjoittelemaan skeittausta tai seuraamaan lajin taitajia. Skeittiparkki on kaikille avoin.
Suvilahden graffitiaita ja Suvilahti DIY Skatepark, Kaasutehtaankatu 1

Hengaile Teurastamolla

Rennon kesäpäivän viettäminen Teurastamolla on helppoa. Teurastamon piha-alueella on riippukeinuja, aurinkotuoleja ja piknikpöytiä sekä kaikille avoin grillauspaikka. Maista Jädelinon jäätelötehtaan paikan päällä valmistettua jäätelöä tai muita paikallisia herkkuja alueen monilta toimijoilta. Teurastamo onkin mitä mainioin urbaani eväsretkikohde.
Teurastamo, Työpajankatu 2 
Jädelino

Kauppakeskus Redin kattoterassi

Kauppakeskus Redin Bryga-kattoterassilla on Helsingissä harvinaine  leikki- ja kiipeilypaikka kattojen yltä. Täällä leikkimisen lisäksi voi katsella maisemia, ihmetellä muuttuvaa Helsinkiä ja ympärillä rakentuvaa Kalasatamaa ja makoilla aurinkotuoleilla. Leikkipaikka toimii pienemmille ja isommille leikkijöille ja Redin kiipeilytelineistä viihtyvät varmasti myös kouluikäiset. Kattotasanteelle pääsee kauppakeskuksen lokki-hisseillä sekä ulkokautta Itäväylältä ramppeja pitkin.
Kauppakeskus Redi, Bryga

Kiipeile korkealla

Perheen hurjapäät pääsevät kiipeilemään korkeuksiin Helsingin kahdessa seikkailupuistossa, joissa voi viettää kivan kesäpäivän niin perheen kuin kavereidenkin seurassa. Metsään rakennetuilla kiipeilyradoilla on eritasoisia reittejä, joista löytyy varmasti haasteita niin perheen hurjapäille kuin aloittelijoillekin. Mustikkamaan kiipeilypuisto Korkeessa nuorimmat kiipeilevät kantoradalla aikuisen seurassa, Paloheinän seikkailupuistosta löytyy perheen pienimmille oma seikkailumetsä.
Seikkailupuistot Korkee Mustikkamaa (Mustikkamaanpolku) ja Paloheinä (Pakilantie 124)

Salainen saari

Lauttasaaren eteläkärjessä, keskellä merta sijaitseva Sisä-Hattu on salasaari, jonne matalan veden aikaan pääsee kahlaamalla lähes kuivin jaloin Lauttasaaren ulkoilualueen itäreunalta. Saarelta voi löytää vanhoja kalliopiirroksia, katsella ohi kulkevia risteilyaluksia tai kuunnella aaltojen lyövän rantakallioihin. Sisä-Hattu on erilainen saariseikkailu ja mahdollisuus katsoa myös kotikaupunkiaan uudesta näkökulmasta. Saariseikkailulle kannattaa varata vettä sietävät jalkineet, sillä aallot kuljettavat kulkuväylälle myös teräviä kiviä.
Sisä-Hattu

Satamanäkymiä Vuosaaressa

Vuosaaresta  löytyy useita paikkoja, joissa perheen pienimmät voivat ihmetellä suuria satamanostureita, katsella rahtilaivoja tai laskea kontteja. Vuosaaren sataman 12 metriä korkean meluvallin päällä olevalta Horisontti-näköalatasanteelta aukeaa näkymä satamaan alueen ulkopuolelta. Myös satama-alueen eteläiseltä laidalta Uutelasta sekä läheisen pienvenesataman aallonmurtajalta näkyy konttialueelle. Jos jaksaa kiivetä satama-alueen vieressä kohoavalle Vuosaaren huipulle, tarjoaa virkistysalue upeat näköalat paitsi satama-alueelle myös koko Helsinkiin. Vuosaaren täyttömäkenäkin tunnettu alue on kiinnostava myös luontonsa puolesta.
Horisontti-näköalatasanne, Auringonnousunranta
Vuosaaren täyttömäki

Isosaari

Muutama vuosi sitten yleisölle avattu Isosaari on entinen sotilassaari, jonka historia näkyy alueella yhä. Isosaari sijaitsee pitkällä ulkosaaristossa, noin 45 minuutin päässä Kauppatorilta, joten jo pelkkä lauttamatka saareen voi olla elämys kaikenikäisille, etenkin jos lähisaaret ovat jo tulleet tutuksi. Isosaaressa voi nähdä laiduntavia poneja, uida upealla hiekkarannalla, saunoa ja tutkia armeijan kasemattien ulkokäytäviä. Isosaareen voi tutustua myös tekemällä sinne kesäisen telttaretken. Retkeilijöitä saarella palvelee muun muassa ravintola ja kahvila ja saunomaankin pääsee. Yhteysalus Isosaareen lähtee Kauppatorin rannasta. Matka saareen ja takaisin maksaa aikuisilta 20 €, 7-16-vuotiailta 10 €, tätä nuoremmat matkustavat ilmaiseksi aikuisen seurassa.
Isosaari

Raitiovaunujen historiaa

Ratikkamuseo Töölössä on raitiovaunujen bongailuun erittäin hyvä paikka. Täällä on esillä Helsingissä käytössä olleita vanhempia raitiovaunuja ja oheismateriaalia. Museo on avoinna joka päivä klo 11-17  ja sinne on vapaa pääsy. Kesäkuukausina Helsingissä voi hypätä myös vanhan raitiovaunun kyytiin, kun 1900-luvun alkupuolelta peräisin oleva museoraitiovaunu kiertää ympäri keskustaa. Museoratikka kulkee lauantaisin ja sunnuntaisin, kyytiin pääsee Havis Amandan patsaan luota Kauppatorin laidalta. Liput matkalle maksavat 6 €, alle 2-vuotiaat matkustavat sylissä maksutta. 
Raitiovaunumuseo, Töölönkatu 51 A
Museoratikka-ajelu

Retki Kruunuvuoren huipulle

Kruunuvuoren aavekaupungin jäänteet, mystinen lampi ja hienot kalliot ovat jännittäviä paikkoja seikkailla. Kruunuvuori onkin jännittävä eväsretkikohde isompien lasten kanssa. Vanhoista huviloista on jäljellä enää rauniot mutta aavemaisen tunnelman aistii yhä. Alueella on säilynyt myös kaksi vanhaa öljysäiliötä ja Vanhan öljysataman alueelle rakentuva Kruunuvuorenrannan asuinalue tuo alueelle suuria työkoneita ja uudenlaista elämää.
Kruunuvuoren entinen huvila-alue

Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingistä löytyy perinteisten käyntikohteiden lisäksi paljon jännittäviä paikkoja ja erilaista koettavaa hurjapäille: graffiteja, salasaari, kiipeilyä korkeuksissa ja rentoa hengailua. Lähde lasten kanssa seikkailulle ja koe erilainen Helsinki.