Talven summamutikkaromantiikkaa

Pariskunta pulkassa
Finnish

Heitä noppaa. Katso silmäluku ja etsi silmälukua vastaava tehtävä. Seuraa ohjeita ja anna mennä.

Meiju Niskala
Kirjailija & Taiteilija
Meiju Niskala

Helsingissä asuvan esitystaiteilija-kirjailija Meiju Niskalan intohimoja ovat vuorovaikutus, julkinen tila, maailman toisin kokeminen ja paremmaksi tekeminen. Starttaa romanttiset treffit heittämällä noppaa ja katsomalla alla olevasta listasta nopan silmäluvun mukainen retkikohde. 

Nopan silmäluku 1: Tee lemmenruno meren rantaan

Loikkaa pakoon kaupungin suoria kulmia ja millimetripaperille piirrettyjä ruutukaavoja itäisen kaupungin rannoille. Siellä rantaviivoja seurataan mutkitellen, ja jättiläisten paikoilleen paiskaamat kivikot sivuutetaan varovaisesti. Hyvän kohdan löytyessä kohmeiseen rantahiekkaan tai sitä peittävään lumeen raapustetaan tarkalla jalkaterätyöskentelyllä runo rakkaudelle, jota pääsee parhaimmassa tapauksesa Google Earthin kautta ihastelemaan myös Australiassa asuva mummo.

Nopan silmäluku 2: Taivaskallion toivomuslähde

Kipua kirpeässä talvi-illassa lähes 60 metriä merenpinnan yläpuolelle ja katsele ympärille levittäytyvän kaupungin valoja. Haaveksia saa. Ja kun yhteisestä unelmasta on päästy yksimielisyyteen, sinetöi se heittämällä kolikko vesialtaaseen tai sitä suojaavalle jäälle. Vaihtoehtoisesti voidaan napata kiinni tähdenlennosta.

Nopan silmäluku 3: Brahen kenttä ja paritanssi jäällä

Eläväisen asuinalueen reunalla kiiltää kiekkoilijoiden ja kaunoluistelijoiden kansoittama jäärata. Minkä tahansa kuun tai katuvalojen loisteessa harjoitellaan syliotteessa serpentiinisarjaa, kukkoliukua, potkulautaa ja rottapiruettia. Kirpeän tuulen värjätessä poskia on kaksi sydäntä syytä likistää mahdollisimman lähekkäin toppatakeista huolimatta.

Nopan silmäluku 4: Seurasaaren sillan Sorsabaletti

Hyhmäistä talvipäivää piristävät sillan kupeessa kelluvat ja leipäpussin rapinasta kiinnostuneet sorsat. Tarpeeksi suurella murumäärällä ja huolellisilla tähtäyksillä saadaan aikaan koreografioista komein, Joutsenlampi. Erityistä huolta on pidettävä siitä, että pääosia esittäville primadonnalle ja prinssille heitellään patonginkimpaleet etualalle, ja kuoro pidetään pullanpaloilla kauempana. Tunnelmaa lisää, jos soitat oikeaa äänikappaletta taustalla.

Nopan silmäluku 5: Kasvitieteellinen puutarha

Parananjättilumpeen kaksi metriä leveille lehdille mahtuisi helposti pieni perhe, sammakoita kokonainen sukupolvi. Iltahämärässä aukeava lumpeenkukka on ensimmäisenä yönä valkoinen ja toisena yönä vaaleanpunainen. Näiden kahden vuorokauden aikana kannattaa testata kaikki treffikumppanit, rupikonnatkin. Joku saattaa osoittautua prinssiksi ja kysyä naimalupaa aavikkohuonetta koristavan Yökuningattaren edessä jo ennen aamunkoittoa. 

Nopan silmäluku 6: Linnunlaulun sillan ensisuudelmat

Kallioleikkausten välisellä puusillalla on pussailtu iät ja ajat. Pohjoisesta saapuvien seikkailijoiden, työmatkalaisten ja lomamatkalaisten yläpuolisella sillalla on katsottu syvälle silmiin ja painettu nenät vastakkain. Keskellä höyryveturin tuoksuvaa nokipilveä on vaihdettu kihloja ja lähdetty häämatkalle jompaankumpaan kiskojen johdattelemaan suuntaan. Kun talvi-ilta on hämärtynyt ja kaupunki ympärillä puhjennut valoihin, on aika muistella ensisuudelmaa tai toteuttaa se.

Finnish

Retken kokonaisarvio

❤︎ Kädestä kiinni pitämistä
❤︎❤︎ Halailua
❤︎❤︎❤︎ Suukkoja
❤︎❤︎❤︎❤︎ Suudelmia
❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎ Muuta lemmiskelyä

Lisää summamutikkaromantiikkaa ja muita vinkkejä arjen löytöretkeilijöille voi lukea Meijun kirjasta Olet tässä (Helsinki), julkaisija Kustannusosakeyhtiö Avain, 2008.

Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Heitä noppaa. Katso silmäluku ja etsi silmälukua vastaava tehtävä. Seuraa ohjeita ja anna mennä.