Taiteennälkään – esittävää taidetta kotona ja kävelyillä koettavaksi

David McAllister: Swan Lake
Lead text
Olivatpa vallitsevat pandemiarajoitukset minkälaiset tahansa, ovat nämä pääkaupunkiseudun teatteritoimijoiden elämykset saatavilla juuri silloin kuin oopperan nälkä iskee tai kun tarvitse seuraa päiväkävelyille.

Teatteria, oopperaa ja balettia kotisohvalle – stream- ja taltiointipalveluja

Stage24

Oopperan ja baletin nälkäisiä palvelee Stage24. Se on Oopperan ja Baletin virtuaalinäyttämö, jossa on nähtävillä laadukkaina taltiointeja Suomen kansallisnäyttämöiden ohjelmistosta. Stage24 antaa mahdollisuuden myös juhlistaa satavuotiasta Suomen kansallisbalettia. 
oopperabaletti.fi

Karanteeniteatteri

Karanteeniteatteri on koronapandemian synnyttämä, striimaukseen erikoistunut teatteri. Mikäli koronarajoitukset sallivat, pääsee esityksiä seuraamaan myös pienellä joukolla livenä. Ohjelmisto vaihtelee improvisaatioesityksistä lauluiltoihin ja kokoillan näytelmiin. Pääosin suomenkielinen ohjelmisto päivittyy jatkuvasti.
karanteeniteatteri.fi

EspoonTeatteriPlus-kanava

Espoonteatteri on Suomen paras kansainvälinen vierailunäyttämö teatterille, ja sama linja jatkuu EspoonTeatteriPlus-kanavalla. Plussassa on nähtävillä paitsi teatterin omien esitysten tallenteita, myös kovan luokan esityksiä maailmalta suomeksi ja englanniksi tekstitettyinä. Lisäksi tarjolla on tekijähaastatteluja ja muita esityskokemuksia syventäviä juttuja.
espoonteatteri.fi

Woman sitting on a green sofa in front of a window, a mobile device in hand and headphones on.
Show in landscape format
Off

Taidetta kuulokkeiden kautta – audiotärppejä päiväkävelyille ja matkaseuraksi

Polkuja marraskuussa -äänikävelyt

Nykytanssifestivaali Liikkeellä marraskuussa /Moving in November tarjoaa sarjan äänikävelyjä, joita voi kuunnella maksutta omien kävelyiden tahdittajina. Jokainen ääniraita on paikkasidonnainen muotokuva tekijästään ja kutsu kävelylle hänen ääntään kuunnellen ja polkuaan seuraillen. Tekijöinä on helsinkiläisiä nuoria, joiden kanssa projektin on toteuttanut koreografi-esitystaiteilija Pie Kär. Kävelyt ovat suomeksi, mutta niihin löytyy tekstit myös englanniksi.
liikkeellamarraskuussa.fi

Middle Eastern Bloc

Helsinkiläinen, kansainvälisestä työryhmästä koostuva teatteriryhmä Post Theatre Collective on tuottanut kaksi tuotantokautta  Middle Eastern Bloc –podcastasarjaa. Sarjassa kuullaan eri puolilla maailmaa asuvien, mutta synnyinmaastaan poismuuttaneiden  kirjoittajien ja näytelmäkirjailijoiden pienoiskuunnelmia pandemia-ajasta. Maksuttomat teokset ovat englanniksi.
Middle Eastern Bloc Season 2 Facebookissa

Äänikanava

Runoja, minidokumentteja, puheita, keskusteluja, lukudraamaa… Vuonna 2022 150-juhlavuottaan viettävä Suomen Kansallisteatteri tarjoaa ystävilleen huikeita audioherkkuja Äänikanavallaan. Kaikki sisältö on maksutonta ja pääosin suomeksi.
kansallisteatteri.fi

+ esitys postilla kotiisi

 Mail Order Experimance

Oletko koskaan saanut esitystä postina kotiin? Todellisuuden tutkimuskeskuksen Mail Order Experimancen voi kokea yksi ihminen kerrallaan omassa kodissaan – tai missä tahansa ottaen huomioon sen, mihin ympäristöön esitys on valmistettu. Suomenkielinen ”esitys” tulee kotiin kirjekuoressa, jonka sisälle on asetettu esityksen kannalta tarpeelliset ohjeet.
Mail Order Experimance Holvi-verkkokaupassa

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Olivatpa vallitsevat pandemiarajoitukset minkälaiset tahansa, ovat nämä pääkaupunkiseudun teatteritoimijoiden elämykset saatavilla juuri silloin kuin oopperan nälkä iskee tai kun tarvitse seuraa päiväkävelyille.