Syksyn summamutikkaromantiikkaa

Hattaransyöntiä Linnanmäellä
Finnish

Heitä noppaa. Katso silmäluku ja etsi silmälukua vastaava tehtävä. Seuraa ohjeita ja anna mennä.

Meiju Niskala
Kirjailija & Taiteilija
Meiju Niskala

Helsingissä asuvan esitystaiteilija-kirjailija Meiju Niskalan intohimoja ovat vuorovaikutus, julkinen tila, maailman toisin kokeminen ja paremmaksi tekeminen. Starttaa romanttiset treffit heittämällä noppaa ja katsomalla alla olevasta listasta nopan silmäluvun mukainen retkikohde. 

Nopan silmäluku 1: Pää pilviin Linnanmäellä

Maailmanpyörä Rinkeli heijaa pariskunnat, perheet ja haaveilijat hetkessä lehtipuiden kahinaa korkeammalle. Ensimmäisen kierroksen kaupungin kattojen yläpuolella voi kuluttaa pelkkään ihasteluun, mutta toisella kierroksella on juroimmankin henkilön aika kuiskata heiluvan korin uumenissa viereiseen korvaan: “Olet ihanin.”

Nopan silmäluku 2:  Yhteinen lemmikki Hietaniemen hautausmaalta

Vanhalla sielujen pellolla rastaat pesivät enkelipatsaiden olkapäillä ja kärpät vilistävät muurien koloissa. Kuuluisien kuvanveistäjien teoksissa kieppuvat vilkkaimmin kaupungin nimikkoeläimet (Sciurus vulgaris), jotka kiipeävät hakemaan housuntaskuun piilotetun pähkinän lahjetta pitkin. Antakaa nimi yhteiselle lemmikkioravalle sen mukaan, minkä hautakiven takaa kurre ensimmäisenä loikkii esiin.

Nopan silmäluku 3:  Vähintään sata toivetta Kaivopuistossa

Etsikää aikoinaan herrasväelle rakennetun puiston korkeimmalta kohdalta kallioon hakatut kapeat kiviportaat, istuutukaa sylikkäin ensimmäiselle askelmalle ja nostakaa katse kohti taivasta. Kun koillisessa viipottavat perseidit (17.7.-24.8.) ja idässä Orionidit (2.10.-7.11.), saa toiveita singota avaruuksiin tunnissa vähintään sata.

Nopan silmäluku 4:  Kirkasvärihoitoon Ruttopuistossa

Vanhan kirkkopuiston vaahteroiden (Acer platanoides) oksat ovat isot ja tukevat. Puntatkaa ensimmäisenä keltaisen lehtimeren keskelle pariskunnan lyhyempi osapuoli ja perässä pidempi. Kun olette kuunnelleet ryhmyisillä oksilla syksyä tarpeeksi kauan, sukeltakaa kruununprinssi Kustaa IV Adolfin kummin, kauppaneuvos Segerholmin, sekä pienen paimenpoika Regenin hautojen välisiin lehtikasoihin, ja nauttikaa siitä tosiseikasta, ettei nykyaikana enää jouduta hautaan hammassäryn, näivetystaudin tai ruton vuoksi.

Nopan silmäluku 5:  Lepakkoretkelle Seurasaareen

Valitkaa jättiläisen juomapikarina tunnetun vanhan hiidenkirnun ja Aleksis Kiven kotimökin näköisversion välistä pehmeä mätäs, jolle on helppo kellahtaa kylki kylkeä vasten. Kun ilta hämärtyy, höristelkää korvia ja kuunnelkaa klik-helähdyksinä soivaa korvayökön soidinhuutoa ja pohjanlepakon pyyhkäisyä matalalta pensaiden päältä.

Nopan silmäluku 6:  Tulevaisuuden pyörteet eli ennustaminen Vanhankaupunginkoskella

Ensin suunnataan joen poikki kulkevalle kävelysillalle. Sitten kuulostellaan rantakaislikoissa rymyävää piisamia ja takana kuohuvaa koskea. Kun virittäytyminen tila on sopiva, ryhdytään tarkkailemaan jalkojen alla lipuvia kuohuja: risti = kärsimystä ja koettelemusta, aurinko = suurta onnea, pallo = vaikeudet loppuvat, sakset = riita perhepiirissä, vene = matka, sydän = rakkautta, kissa = asiaan liittyy tyttö- tai poikaystävä.

Finnish

Retken kokonaisarvio

❤︎ Kädestä kiinni pitämistä
❤︎❤︎ Halailua
❤︎❤︎❤︎ Suukkoja
❤︎❤︎❤︎❤︎ Suudelmia
❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎ Muuta lemmiskelyä

Lisää summamutikkaromantiikkaa ja muita vinkkejä arjen löytöretkeilijöille voi lukea Meijun kirjasta Olet tässä (Helsinki), julkaisija Kustannusosakeyhtiö Avain, 2008.

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Heitä noppaa. Katso silmäluku ja etsi silmälukua vastaava tehtävä. Seuraa ohjeita ja anna mennä.