Saunavinkit Helsinkiin

Having a sauna in Helsinki
Lead text
Helsinkiin on tullut viime vuosina monia hyviä uusia saunoja, joiden lisäksi kaupungista löytyy useita perinteisempiä saunoja. Saunoja on vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen, sillä jokaisella niistä on omat vahvuutensa. Jaakko Blombergin suosikeista löytyy jotain jokaiseen makuun ja tilanteeseen.

Kotiharjun sauna

Mitä olisi Kallio ilman Harjutorin saunan kadulla vilvoittelevia saunojia? Arlan saunan tapaan henkii menneen ajan tunnelmaa ja tuo mieleen niin Kaurismäen elokuvat kuin venäläisen banjan. Ja jos haluaa saunaan vihdan kanssa, niin täältä saa niitäkin ostettuja. Pukukopin pöydät mahdollistavat myös omien eväiden nauttimisen.

Löyly

Löyly on arkkitehtuurinsa takia vierailun arvoinen paikka, vaikka ei menisi saunomaankaan. Tosin saunojakaan ei kannata missata. Sopii varsinkin sekasaunomiseen (uimapuvussa), sillä miehille ja naisille ei ole omia saunoja. Takkahuoneessa tai terassilla voi istuskella pidempäänkin vielä saunomisen jälkeen.

Allas

Jos Löyly vei saunomisen uudelle tasolle, niin saman tekee Allas uimiselle. Saunojen suhteen ei yllä kärkijoukkoon, mutta uiminen ihan ydinkeskustassa säväyttää joka kerta. Lämpimien altaiden takia sopii hyvin myös niille lapsille ja aikuisille, jotka eivät niin saunomisesta innostu. Ja jos haluaa pikaisempaan vilvoitusta, voi hypätä kylmempään merivesialtaaseen. 

Sompasauna

”Helsingin yleisin sauna” Sompasauna edustaa taas toista ääripäätä kuin Löyly ja Allas. Ensimmäisen kerran vuona 2011 rakennusjätteistä rakennettu sauna on saanut useita uusia versioita vuosien saatossa. Viimeisintä saunaa kutsutaan Pullosaunaksi, koska se on rakennettu pullopanteista kerätyillä rahoilla. Saunaan voi mennä aina kun sen joku lämmittää - eli lähes joka päivä. Puitteet ovat kaupallisia saunoja askeettisemmat, mutta tunnelma on sitäkin parempi. Muut saunojat arvostavat, kun tuot mukanasi löylyvettä ja polttopuita, jos sellaisia sattuu nurkissa lojumaan.

Lonnan sauna

Lonnan sauna on hieno yhdistelmä perinteistä saunakulttuuria ja nykyaikaista arkkitehtuuria. Kun siihen lisätään hyvät löylyt ja hienot maisemat, niin puitteet ovat enemmän kuin kunnossa. Paikalle pääsee ainoastaan veneellä, ja sauna on toiminnassa ainoastaan kesäisin.

Uimastadion

Suomessa on jokaisen uimahallin yhteydessä uimisen hintaan sisältyvä sauna, mikä tulee monille ulkomaalaisille yllätyksenä. Kesäisin auki olevalla Uimastadionilla on myös sauna, minkä ansiosta uiminen ulkona onnistuu hyvin viileämmälläkin säällä. Hyvällä säällä paikalla taas voi viettää koko päivän uiden, saunoen ja aurinkoa ottaen. Ja vain 4 euron hintaan.

Saat lisätietoja Helsingin saunakokemuksista napsauttamalla tätä!

Simple liftup
Show image on the left
Off
Card list
Saunoja Helsingissä
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsinkiin on tullut viime vuosina monia hyviä uusia saunoja, joiden lisäksi kaupungista löytyy useita perinteisempiä saunoja. Saunoja on vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen, sillä jokaisella niistä on omat vahvuutensa. Jaakko Blombergin suosikeista löytyy jotain jokaiseen makuun ja tilanteeseen.