Pyöräilijän Helsinki: kolme reittiä

Pyörällä liikkeellä Helsingissä.
Lead text
Helsingissä ihaninta on meri. Pyörällä Keskuspuiston läpi Hakaniemeen ja rantaa pitkin Kaivopuistoon, josta matka jatkuu Lauttasaareen. Välillä terassipysähdyksiä … se on minun Helsinkini.
A flea market on a sunny day in Hietalahti market square is filled with crowds, a cyclist passing by in the foreground. In the background can be seen the old cranes of Hietalahti docks.
Show in landscape format
Off

Baana vie läpi keskustan läpi Kiasmalta Ruoholahteen

Baana on osa Helsingin 1200 kilometrin pituista pyörätieverkostoa, joka vie sinut Keskuspuistosta satama-alueille, keskustan sykkeestä hiljaisempien peltojen ja metsien reunoille ja ympäri lähisaaristoa.

Vanhaan ratakuiluun rakennetulla kevyen liikenteen väylällä kanssasi liikkuvat niin pyöräilevät työmatkalaiset, rennosti astelevat koiranulkoiluttajat kuin skeittilaudalla rullailevat nuoret. Baanan varrella voit pysähtyä pelaamaan pöytätennistä tai nauttimaan virvokkeen konttikahvilassa.

Baanaa pitkin kiidät sujuvasti vilkkaan keskustan läpi Nykytaiteenmuseo Kiasmalta aina Ruoholahteen asti. Perillä Ruoholahdessa eteesi avautuvat Länsisatama, josta lähtevät risteilylaivat Tallinnaan, Jätkäsaaren uudet asuinalueet ja Hietalahden tunnelmallinen tori, jonka kesällä valtaa suosittu Hietsun kirppis. Pysähdy torille tekemään löytöjä tai poikkea Hietalahden kauppahallissa lounaalla tai pävällisellä.  

Three people are cycling past Forum in bright sunshine on Mannerheimintie. Uusi Ylioppilaistalo can be seen on the opposite side of the street.
Show in landscape format
Off

Pyöräretkelle joka ilmansuuntaan

Etelään: Voit lähteä pyöräretkelle suoraan Helsingin Kauppatorilta. Käy ihailemassa Senaatintoria ja Tuomiokirkkoa ja suuntaa sitten etelään kohti Kaivopuistoa nauttimaan vehreästä nurmesta ja merinäkökulmasta.

Koilliseen: Jos tahdot nähdä uutta Helsinkiä, etsit maittavaa lounasta tai haluat herkutella vaikkapa artesaanijäätelöllä, polje toiseen suuntaan eli koilliseen. Aja Pohjoisrantaa ohi purjeveneiden, läpi 1970-lukua henkivän Merihaan ja polje Sörnäisten rantatietä rosoisen ravintolakeskittymän Teurastamon pihalle.

Pohjoiseen: Luonnonläheisemmän kiertoajelun voit aloittaa suuntaamalla Töölönlahdelle ja sieltä pohjoiseen, jolloin eteesi levittäytyvät Keskuspuiston monipuoliset metsiköt ja pyöräilyreitit.

In the foreground a bike rests against a tree while a man stands on the shoreline in the background taking a photo of the sunset across the bay.
Show in landscape format
Off

Kuntoilijan saarikierros

Jos haluat päästä toden teolla polkemaan ja nauttimaan Helsingin maisemista, suuntaa saaristokierrokselle. Reitti vie Ruoholahdesta länteen Lauttasaareen, ja sieltä Kaskisaaren kautta Lehtisaaren ja Kuusisaaren läpi Munkkiniemeen.

Hengähdystauolla voit pysähtyä esimerkiksi Kuusisaaressa sijaitsevassa Didrichsenin taidemuseossa tai pistäytyä jaloittelemassa Seurasaaressa. Reitin varrella on myös Sibeliuksenpuisto, jossa sijaitsee tämän kansallissäveltäjän muistoksi pystytetty, taiteilija Eila Hiltusen suunnittelema monumentti. 

Puiston vieressä sijaitsevassa Cafe Regatassa voit nauttia virvokkeita ja vuokrata sup-laudan. Pyöräretken kruunaa pulahdus virkistävässä merivedessä Hietaniemen uimarannalla.

Title
5 x pyöräkierros Helsingissä
Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingin 1200 kilometrin pyörätieverkosto vie keskustan sykkeestä satama-alueille, hiljaisempien peltojen ja metsien reunoille sekä ympäri lähisaaristoa.