Pikaopas: Kaupunkipyörät

Kaupunkipyörät ovat kätevä tapa liikkua kaupungissa.
Lead text
Kaupunkipyörät ovat suosittu tapa liikkua Helsingissä. Pääkaupunkiseudulla on kaupunkipyöräkaudella 2021 yli 4 600 pyörää ja 460 pyöräasemaa. 

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkipyörät ovat käytössä huhtikuun alusta lokakuun loppuun saakka. Helsingin ja Espoon verkostoon kuuluu kauden 2022 alussa on kaupunkipyöräkaudella yli 4 600 pyörää ja 460 pyöräasemaa. Huomaathan, että Helsingissä ja Espoossa on käytössä eri pyöräjärjestelmä kuin Vantaalla. Pyöriä ei voi käyttää ristiin näiden kahden eri järjestelmän välillä.

Näin otat kaupunkipyörän käyttöön: 

  • Rekisteröidy kaupunkipyöräjärjestelmän käyttäjäksi osoitteessa kaupunkipyorat.hsl.fi, sivustolle pääsee myös HSL-sovelluksen kautta.
  • Valitse käyttökauden pituus (päivä, viikko tai koko pyöräilykausi). Sinulla voi olla voimassa vain yksi käyttökausi kerrallaan samalla sähköpostitilillä.
  • Jos valitset käyttökaudeksi koko kauden, tarvitset rekisteröitymiseen HSL-tunnuksen. Jos sinulla ei ole HSL-tunnusta, luot sen helposti sähköpostiosoitteella ja haluamallasi salasanalla. 
  • Jos valitsit käyttöoikeuden kestoksi päivän, voit hankkia käyttöoikeuden 1-4 pyörään.
  • Rekisteröitymisen yhteydessä saat henkilökohtaisen pyöräilijätunnuksen ja avainkoodin, joilla saat pyöräasemalta pyörän ajettavaksi. Jos käytössäsi on HSL:n matkakortti, voit käyttää sitä pyöräilijätunnuksen sijasta. 
  • Voit käyttää kaupunkipyörää yhtäjaksoisesti puoli tuntia, jonka jälkeen maksukortiltasi veloitetaan lisämaksuna yksi euro jokaisesta seuraavasta puolituntisesta. Yhtäjaksoisen käytön yläraja on viisi tuntia. 
  • Kaupunkipyörillä saa ajaa sekä Helsingissä että Espoossa ja halutessaan polkaista Espoosta Helsinkiin tai toisinpäin.
  • Kaupunkipyörän voi palauttaa mille tahansa kaupunkipyöräasemalle.

Katso tarkemmat ohjeet HSL:n sivuilta.
 

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Kaupunkipyörät ovat suosittu tapa liikkua Helsingissä. Pääkaupunkiseudulla on kaupunkipyöräkaudella 2022 yli 4 600 pyörää ja 460 pyöräasemaa. 
Teaser Image
Kaupunkipyörät ovat kätevä tapa liikkua kaupungissa.