Liikuntakohteita pumppuradasta pepputreeniin

Liikuntapaikka Kalasatamassa
Lead text
Töölönlahden alue ulkoliikuntapisteineen on oivallinen paikka höntsäilyyn tai hikitreeneihin. Samanlaisia liikuntapisteitä löytyy ympäri Helsinkiä mitä erilaisempien maisemien äärestä. Pururatojen, pyöräilyreittien, uintipaikkojen, patikointivälineiden ja kuntoilupisteiden lisäksi kaupungissa on tarjolla mahdollisuuksia monien muiden lajien maksuttomaan treenaamiseen. Listasimme seitsemän kohdetta, joihin kannattaa tutustua.

Kivikon liikuntapuiston esterata

Kivikon liikuntapuiston esteradalle kannattaa suunnata sen kilpailuhenkisimmän kaverinsa kanssa. Läheisillä ulkoilureiteillä voi ottaa leppoisat alkulämmöt ja vaihtaa kuulumiset, ja siirtyä sitten tositoimiin esteradoille. Vierekkäisillä radoilla pääsee testaamaan omaa ja kaverin ketteryyttä: kuka ylittää, alittaa tai ohittaa esteet nopeiten? Pujottelukepit, puomit, verkkoseinä, ryömintäeste ja köysirata saavat sykkeen nousemaan - ja jollei touhua ota liian vakavasti niin mitä todennäköisimmin myös naurulihakset saavat treeniä.

Kivikosta löytyy myös monenlaisia vemputtimia lapsille, tekonurmikenttä jalkapalloiluun, frisbeegolfrata sekä kansainväliset mitat täyttävä BMX-rata. 

Roihuvuoren lähiliikuntapaikan pumptrack-rata

Roihuvuoressa aaltoilee Helsingin ensimmäinen betoninen pumptrack-rata eli pumppurata. Radalle voi hypätä maastopyörällä, bmx-pyörällä tai vaikka mummon vanhalla Helkamalla - ideana on polkaista itsensä vauhtiin, ylittää ensimmäinen kumpu ja sen jälkeen jatkaa matkaa polkematta. Vauhtia saadaan radan noin puolen metrin korkuisista aalloista ja korotetuista mutkista pumppaamalla. Ainakin päiväsaikaan radalla on hyvin tilaa harjoitella. 

Hikisiä hetkiä voit koittaa saavuttaa myös radan lähistöltä löytyvillä ulkokuntoiluvälineillä. 

Eläintarhan skeittipuisto eli Micropolis

Eläintarhan kentän kupeessa sijaitseva skeittipuisto on hyvä paikka skeittaamiseen ja skoottamiseen - tai ihan vain lajin katseluun, mikä voi olla hengästyttävää sekin. Micropoliksen pinta-ala on 3600 m2 ja se on rakennettu kiinteäksi, materiaaleina ovat luonnonkivi ja betoni. Puistossa on katuskeittausalue, snake run -kouru, ledgejä sekä erilaisia esteitä, korkeuseroja ja portaita. Paikalla törmää kaikenikäisiin ja -tasoisiin harrastajiin vasta-alkajista vuoden 2020 Tokion olympialaisiin tähtääviin skeittareihin. 

Viereisellä Eläintarhan kentällä voi treenata perinteisempiä urheilulajeja - sieltä löytyvät kaikki yleisurheilun suorituspaikat, mukaan lukien 400 pitkä juoksurata.

Malminkartanon täyttömäen portaat

Peppupiina, takapuolen temppeli, reisirääkki - rakennustyömaiden jättömaasta rakennetun Malminkartanonhuipun laelle johtavilla portailla on monta nimeä. 426 askelmaa soveltuvat niin kuntoiluun kuin tosissaan treenaamiseen: jotkut juoksevat, toiset hyppivät ja osa kävelee. Mukana on kaikenikäistä ja -kuntoista väkeä, iltaisin ja viikonloppuisin jopa ruuhkaksi asti. Malminkartanonhuippu on rakennettu vuosina 1976-1996, ja siihen on tuotu noin 8 miljoonaa kuutiometriä maata. 90 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoava huippu on nykyisin Helsingin korkein kohta. Jollei juuri nyt ole se päivä, jolloin haluat koittaa lyödä mäen ylösjuoksun nopeusennätyksen (tietojemme mukaan 52,53 sekuntia) niin Malminkartanonhuippu sopii hyvin myös retkieväiden nauttimiseen.

Kiinteiden pakaroiden hankkimiseen ja sykkeen treenaamiseen soveltuvia portaita löytyy myös muualta Helsingistä. Suosittu kohde on esimerkiksi Herttoniemen Majavatien 182-askelmainen portaikko.

Laajasalon liikuntapuiston tenniskentät

Tenniksen melko vakavissaan ottavien harrastajienkin mielestä Laajasalon liikuntapuiston maksuttomat kentät ovat Helsingin parhaimmistoa. Alueelta löytyy neljä hyvätasoista hiekkatekonurmikenttää sekä lyöntiseinä, josta usein huudellaan yksin lyöviä mukaan nelinpeliin. Tuulensuojaa on tarjolla kahdelta suunnalta. Varaudu myös penkkiurheiluun, sillä kentät saattavat etenkin hyvällä kelillä olla jo aamuyhdeksältä käytössä. Läheltä löytyy lasten leikkipaikka, johon jälkikasvun voi ohjata viihtymään. Tarjolla on myös koripallokenttä ja hyvä futiskenttä. Mikäli tuskanhiki kasvaa liian suureksi, läheltä löytyy Laajasalon uimaranta.

Baanan pingispöydät

Helsingin ydintä halkova kevyen liikenteen väylä Baana on muutakin kuin reitti pisteestä A pisteeseen B. Baanan varrelta löydät katutaiteen ja levähdyspaikkojen lisäksi myös kohtia sykkeen kohottamiseen. Lähellä Marian sairaalaa sijaitsevat pelipöydät sopivat vaikka ryhmäpingispelien järjestämiseen. Baanan varrella sijaitsevat myös koripallo- ja petankkikentät sekä skeitattava veistos. 

Talin frisbeegolf

Lentävät kiekot suhisevat, korit kilahtelevat ja puskista kuuluu riemun- tai pettymyksenkiljahduksia. Talinhuipun frisbeegolfpuisto on monipuolinen ja haastava, ja houkuttelee paljon lajin harrastajia osin metsäisille väylille. Kansainvälisten kilpailujen standardit täyttävä rata koostuu kolmesta erityyppisestä lenkistä. 18-väyläistä rataa myös kehitetään jatkuvasti.

Alueella risteilee myös ulkoilupolkuja, joiden varrelta löytyy monenlaista mielenkiintoista tarkkailtavaa. Palveluskoirien harjoituskenttä, koirapuisto ja läheinen Vermon ravirata pitävät huolta siitä, että karvakorvia on lähes aina näköpiirissä. Ulkoilupolkujen varrelta löydät myös aurinkokuntamalliin kuuluvan Jupiterin pienoismallin. Mittakaavassa oikeankokoiset ja oikeille etäisyyksille asetetut mallit sijaitsevat noin viiden kilometrin säteellä, koko aurinkokunnan kiertämiseen suosittelemme polkupyörää.

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Töölönlahden alue ulkoliikuntapisteineen on oivallinen paikka höntsäilyyn tai hikitreeneihin. Samanlaisia liikuntapisteitä löytyy ympäri Helsinkiä mitä erilaisempien maisemien äärestä. Pururatojen, pyöräilyreittien, uintipaikkojen, patikointivälineiden ja kuntoilupisteiden lisäksi kaupungissa on tarjolla mahdollisuuksia monien muiden lajien maksuttomaan treenaamiseen. Listasimme seitsemän kohdetta, joihin kannattaa tutustua.