Kuusi kaunista uimahallia Helsingissä

Finnish

Helsingissä on monta kaunista uimahallia. Monet niistä suljetaan kesäkaudeksi, joten nyt on erinomainen aika tutkimusmatkalle.

Tabatha Leggett
MyHelsinki.fi

1. Yrjönkadun uimahalli

Yrjönkadun uimahalli on Suomen vanhin uimahalli: se on rakennettu vuonna 1928. Allas on 25 metriä pitkä ja rakennuksen klassinen arkkitehtuuri on upeaa. Miehet ja naiset uivat vuoropäivin, ja halutessaan voi uida ilman uimapukua. Tavallinen, sähkösaunamahdollisuuden sisältävä kertalippu maksaa 5,50 euroa. Hieman kalliimmalla, 16 euron pääsylipulla pääsee yläkertaan, jossa voi kokeilla useita erilaisia saunoja, katsella uima-altaalle sekä nauttia Cafe Yrjön antimista.
Yrjönkatu 21B

2. Itäkeskuksen uimahalli

Itäkeskuksen uimahallin erikoisuus on siinä, että se on rakennettu maan alle kallion suojaan. Sitä voidaan itse asiassa käyttää myös pommisuojana. Vuonna 1993 avatusta uimahallista löytyy kuusi saunaa, kylmävesiallas, höyrysauna sekä kuuluisa 50-metrinen allas. Juuri uima-altaan pituus tekee hallista erinomaisen paikan esimerkiksi kuntouimareille. Hallista löytyy myös kaksi unisex-pukuhuonetta, jotka sopivat hyvin vaikkapa perheiden käyttöön. 
Olavinlinnantie 6

3. Jakomäen uimahalli

Jakomäen uimahalli rakennettiin alunperin Jakomäen peruskoululaisille - itse asiassa allas sijaitsee koulun kellarissa. Vuonna 1972 avattu allas on sittemmin remontoitu ja tehty saavutettavaksi esimerkiksi pyörätuolia käyttäville. Hallista löytyy lastenallas sekä 25 metrin allas aikuisille. Uimahalli sopii hyvin vaikkapa työpäivän jälkeisiin pulahduksiin, aukioloajat tosin ovat melko epäsäännölliset joten reissu kannattaa suunnitella hyvissä ajoin. 
Somerikkopolku 6

4. Pirkkolan uimahalli

Pirkkolan liikuntapuiston uimahalli löytyy Keskuspuiston suojasta, ja kokonaan lasisen seinän ansiosta ympäristöstä pääsee nauttimaan myös uidessa. Hallissa on 25-metrinen uima-allas aikuisille sekä lastenallas liukumäkineen. Hallissa on kaikkiaan viisi saunaa, ja paikallisbussit matkaavat sinne keskustasta 12 minuutissa. 
Pirkkolan metsätie 6

5. Mäkelänrinteen Uintikeskus

Mäkelänrinteen Uintikeskuksen uima-allas on 50 metriä pitkä ja onkin siksi hyvin suosittu Helsingin uimarien keskuudessa. Kuntosalin, höyrysaunan sekä muiden saunojen lisäksi hallista löytyy myös 10 metrin hyppytorni, kylmävesiallas sekä hieronta-allas. Allas saattaa olla tuttu tv:stä , sillä monet uintikilpailut järjestetään nimenomaan Mäkelänrinteen uintikeskuksessa. 
Mäkelänkatu 49

6. Vuosaaren uimahalli

Vuosaaren Urheilutalon uimahallissa on 25-metrinen uima-allas, lasten uima-allas, hyppytorneja, kaksi saunaa ja upea vesiliukumäki. Lasiseinien ansiosta hallissa voi nauttia päivänvalosta myös talvisin, aina kun valoa vain on näkyvissä. 
Vuosaarentie 5

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingissä on monta kaunista uimahallia. Monet niistä suljetaan kesäkaudeksi, joten nyt on erinomainen aika tutkimusmatkalle.