Kesän summamutikkaromantiikkaa

Couple with a dog on a pier
Finnish

Heitä noppaa. Katso silmäluku ja etsi silmälukua vastaava tehtävä. Seuraa ohjeita ja anna mennä.

Meiju Niskala
Kirjailija & Taiteilija
Meiju Niskala

Helsingissä asuvan esitystaiteilija-kirjailija Meiju Niskalan intohimoja ovat vuorovaikutus, julkinen tila, maailman toisin kokeminen ja paremmaksi tekeminen. Starttaa romanttiset treffit heittämällä noppaa ja katsomalla alla olevasta listasta nopan silmäluvun mukainen retkikohde. 

Nopan silmäluku 1: linnunlaulukonsertti Pitkäkoskella

Yli kilometrin pituisen Pitkäkosken kutukiville loikitaan mutkien kautta, riippusillan alta ja usean kuohun yli. Konserttia varten askarrellaan rannoilla rehottavista kukista kesäseppeleet tai kukka-asetelmat povitaskuun. Illan hämärryttyä asettaudutaan kiville, unohdetaan kaikki muu, ja kuunnellaan ainakin satakielten ja kerttusten livertelyä ja kaukana narisevaa ruisrääkkää.

Nopan silmäluku 2: napa napaa vasten Mustikkamaalla

Mustikkamaan uimarannalta löytyy myös rauhallisia ja suojaisia nurkkauksia. Kesäyön lämmössä on oiva hetki harjoitella vedessä toteutettavia lemmenkuvioita, kuten albatrossipyörähdystä, täyden kierteen Eiffel-tornia ja miekkakalaa suoralla jalalla. 

Nopan silmäluku 3: sadan minuutin nokoset Haagan alppiruusupuistossa

Vanhalla suolla rönsyilevät tuhannet alppiruusu- ja puistoatsaleapensaat. Kesäkuun huumaavimmat tuoksut on ripustettu katselutasanteille korkeiden latvusten yläpuolelle, mutta kainalokkain kannattaa pökertyä vasta Haagan, Helsinki Universityn tai Pekan varistamalle terälehtipedille, pitkospuupolkujen väliin. 

Nopan silmäluku 4: telttaretki Pihlajasaariin

Lempeiden kesätuulien vastaanottotilaisuutta vietetään Itäisellä Pihlajasaarella. Auringonlasku katsotaan loppuun muhkuraisilta kallioilta ja teltta pystytetään vanhan öljysäiliön sisäpuolelle. Muistattehan vielä ikuistaa jonkin merkin 2000-luvun romanssista Waldemarin ja Kaarinan sata vuotta sitten kaivertaman kalliomerkinnän viereen ennen saarelta lähtemistä!

Nopan silmäluku 5: luotopiknikki Kallahdessa

Kallahden pitkä ja kapea mäntyharju loppuu laakeaan hiekkapeltoon, jossa törröttää kiviä siellä täällä. Rantaviivalla otetaan hameenhelmat kainaloon tai kääritään lahkeet polviin, nostetaan eväskori pään päälle ja vaelletaan luodolle suoraan rannasta lähtevää vedenalaista polkua pitkin. Kun kolmen lajin piknik on nautittu asiaankuuluvien jälkiruokasuudelmien kanssa, kahlataan käsi kädessä takaisin mantereelle. Huom! Mikäli rakkaalla ei ole norppamerkkiä eikä uimamaisterin koulutusta, kannattaa lisävarusteeksi ottaa esimerkiksi auton sisäkumista puhallettu uimarengas.

Nopan silmäluku 6: kahden hengen opintopiiri Viikissä

Helsingin maantieteellisessä keskustassa Viikissä, kukkapeltojen, käppyrämäntyjen ja uhanalaisten kyyttölehmien keskellä luikertelevat pienet sorapolut. Vanha kansa uskoo, että mikäli saat kävelymatkan aikana sujautettua treffikumppanisi taskuun kesäkukkia, niin viimeistään silloin kumppanissa syntyy järisyttävä lemmen polte. Ja vanha kansa tietää: kaiskikko on nimetty Lemmenlehdoksi ja Rakkauslaaksoksi, jossa on harrastettu työläisväestön lanseeraamia kahden hengen opintopiirejä 1800-luvun lopulta alkaen.

Finnish

Retken kokonaisarvio

❤︎ Kädestä kiinni pitämistä
❤︎❤︎ Halailua
❤︎❤︎❤︎ Suukkoja
❤︎❤︎❤︎❤︎ Suudelmia
❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎ Muuta lemmiskelyä

Lisää summamutikkaromantiikkaa ja muita vinkkejä arjen löytöretkeilijöille voi lukea Meijun kirjasta Olet tässä (Helsinki), julkaisija Kustannusosakeyhtiö Avain, 2008.

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Heitä noppaa. Katso silmäluku ja etsi silmälukua vastaava tehtävä. Seuraa ohjeita ja anna mennä.