Elämysten Helsinki lasten kanssa

Lukuhetki keskustakirjasto Oodin ylimmässä kerroksessa
Finnish

Helsinki lasten kanssa koettuna tarjoaa paljon nähtävää ja monenlaista yhdessä tekemistä. Sukella kalojen maailmaan, seikkaile trooppisessa vehreydessä, tiiraile tähtitaivaalle, nauti eväitä kodassa tai lue hyvää kirjaa kaupungin kattojen yllä. Helsinki kutsuu seikkailemaan ja katsomaan kaupunkia uusin silmin!

Mari Nieminen
Pienten Helsinki
Mari Nieminen / Pientenhelsinki.fi

Keskustakirjasto Oodi

Joulukuussa 2018 Helsinkiin saatiin kaikkien yhteinen olohuone, kun uusi keskustakirjasto Oodi avasi ovensa. Kirjaston kolmannen kerroksen kirjataivaasta löytyy myös lasten ja nuorten oma paikka, jossa voi lukemisen lisäksi pelata, vierailla salahuoneessa, ihmetellä Helsinkiä suurten lasi- ikkunoiden takaa ja vain oleilla. Oodista on myös mm. elokuvateatteri, kahvila-ravintola, monipuolisia työtiloja sekä leikkipuisto Loru. Upean arkkitehtuurin Oodi pitää kokea itse. 
Töölönlahdenkatu 4 

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneet

Kasvitieteellinen puutarha Kaisaniemen puistossa on erityisen hieno kokemus vuoden ympärillä. Talvikuukausina kasvihuoneissa tapahtuu myös paljon ja kevätaurinko herättelee uinuvia kasveja. Sadat kasvit ympäri maailmaa, suihkulähteet, lummehuoneen vesialtaat, sademetsähuoneen eläinpatsaat ja vanhan kasvihuoneen tunnelma tekevät vaikutuksen myös nuorempiin vieraisiin.
Kaisaniemenranta 2

Merimaailma Sea life

Sukellus veden alle kalojen maailmaan on sadepäivän pelastus. Linnanmäen huvipuistossa sijaitseva merimaailma Sea Life on avoinna ympäri vuoden ja siellä voi ihastella mereneläviä ympäri maailmaa. Sea Lifessä pääsee myös kurkkaamaan kulisseihin, seuraamaan kalojen ruokintaa sekä kysymään oppailta merimaailman elämästä.
Tivolitie 10

Annantalo

Helsingin keskustassa, aivan Kampin keskuksen naapurissa Annankadulla on lastenkulttuurin ja -taiteen keskus Annantalo. Annatalossa lapset ja nuoret voivat harrastaa ja osallistua kaikille avoimiin tapahtumiin ja työpajoihin, perjantaisin aulaan rakentuu lasten oma Skidikino. 
Annankatu 30

Helsingin observatorio

Helsingin yliopiston observatorio on ehdoton kohde tähdistä ja avuruudesta kiinnostuneille. Carl Ludvig Engelin suunnittelma rakennus Tähtitorninmäellä tarjoaa mielenkiintoisia näyttelyitä ja katsauksia avaruuteen ja tähtitieteen tutkimiseen. Erikseen varattavilla opastetuille kierroksilla pääsee katsomaan myös observatorion tähtitornia ja planetaariota. Tähtitorninvuorelta näkee yli Helsingin keskustan ja kauas merelle. 
Kopernikuksentie 1

Seurasaari

Seurasaari vanhan Meilahden kupeessa unohtuu retkikohteiden listalta liian usein. Museosaari on myös aina avoin virkistysalue, jossa pääsee seikkailemaan vaihtelevassa luonnossa, kiipeilemään rantakallioilla ja grillaamaan omia eväitä juhlakentän grillipaikalla. Seurasaaren ulkomuseon talot ovat suljettuina talvikuukausina ja auki kesällä. Museosaaren taloja pääsee kuitenkin ihastelemaan ulkopuolelta myös talvisin ja saari on upea vierailukohde myös luontonsa puolesta. Seurasaaressa voi tavata myös Helsingin kesyimpiä oravia. 

Uutelan luontopolku ja kota

Uutela on ainutlaatuinen luontokohde itäisessä Helsingissä Vuosaaren eteläkärjessä ja Uutelan saaristoluonto yksi Helsigin upeimmista luontokohteista. Kesäinen retki Uutelaan tekee varmasti vaikutuksen. Uutelasta löytyy myös vapaaehtoisten kotakummien ylläpitämä kota, jossa vierailija pääsee grillaamaan omia eväitä. Uutelan kodan aukiolajat päivitetään Uutelan kodan facebook-sivulle

Rokkiporkkana ja Hyvätoivonpuisto

Uutta Helsinki pääsee ihmettelemään Jätkäsaaressa ja katsomaan kaupunkia uudesta näkökulmasta: persoonallinen Rokkiporkkana-silta ylittää Välimerenkadun ja tarjoaa erilaisen maiseman ratikoiden ja työkoneiden bongailuun. Sillan toisesta päästä alkaa Helsingin uusin puisto: Hyväntoivonpuistosta löytyy myös uudenlainen leikkipaikka ja erilaisia paikkoja kiipeilyyn ja seikkailuun.

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsinki lasten kanssa koettuna tarjoaa paljon nähtävää ja monenlaista yhdessä tekemistä. Sukella kalojen maailmaan, seikkaile trooppisessa vehreydessä, tiiraile tähtitaivaalle, nauti eväitä kodassa tai lue hyvää kirjaa kaupungin kattojen yllä. Helsinki kutsuu seikkailemaan ja katsomaan kaupunkia uusin silmin!