8 tapaa kokea syksyinen Helsinki

Töölönlahti syksyllä
Lead text
Helsinkiläiset nauttivat vuodenaikojen vaihtelusta ja kauden tarjoamista mahdollisuuksista. Ruskan värittämät lehdet muuttavat kaupungin viihtyisäksi, ja syyssää houkuttaa pukeutumaan lämpimiin neuleisiin.

Kaupunki tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia vuodenaikojen tarkkailuun syyskuukausien aikana.

1. Lähde vaellukselle ja ihaile Uutelan luonnonpuiston värikkäitä lehtiä

Uutela on laajimpia ja monipuolisimpia ulkoilualueita Itä-Helsingissä. Uutelassa on metsiä, soita, niittyjä ja merenrantaa, joten se on upea alue patikointiin. Vehreytensä ansiosta se on ihanteellinen paikka puidenlehtien vaihtuvien värien tarkkailuun. Alueella on vanhoja kesämökkejä sekä historiallisesti arvokas Skatan maatila laidunmaineen. Uutelan lounaisosan monimuotoista, lähes luonnontilaista metsää kiertää kahdeksikon muotoinen luontopolku, joka koostuu kahdesta eripituisesta kierroksesta. Molemmat reitit on merkitty maastoon viitoin sekä valkovihrein nauhatunnuksin.  Puisto on myös hyvä paikka lintujen tarkkailuun. Lue täältä lisää missä muualla voit bongata ruskan värejä.

2. Syksyiset Silakkamarkkinat

Stadin Silakkamarkkinat on yksi Suomen vanhimmista yleisötapahtumista, jota on juhlittu Helsingissä jo vuodesta 1743. Voit nautti silliä vastuullisena ja maukkaana ruokavalintana joko ostamalla sitä kauppatorilta tai -hallista tai nauttimalla silakoista loihdittua illallista. Lauttasaaren sillalla voi nähdä silakan kalastajia.

3. Ruskaristeily

Syksyn arvostus ei näy ainoastaan runsaana määränä ruskakuvia Instagramissa. Helsinkiläiset nauttivat syyskauden kauneudesta matkustamalla lautalla lähisaariin ihailemaan saaren merellistä luontoa. Lautat ja vesibussit Suomenlinnaan ja Lonnaan lähtevät Helsingin kauppatorilta. Kannattaa myös katsastaa sightseeing-risteilyjen valikoima, moni elämys on koettavissa lokakuun alkuviikkoihin asti. 

4. Vietä päivä merenrannalla

Vaikka kesä onkin ohi, se ei tarkoita sitä, että piknik-kausi pitäisi lopettaa. Piknikin voi järjestää meren rannalla ja nauttia syysauringon säteilystä punaisilla, keltaisilla ja oransseilla lehdillä. Nauti raikkaasta meri-ilmasta, puraise herkullista korvapuustia ja juo kupillinen kuumaa kahvia. Ihanteellisia paikkoja värikkäille ruskapiknikeille ovat Töölönlahti, Tokoinranta, Kaivopuisto ja Aurinkolahti.

5. Erämaamelonta ja mökkiloma Nuuksiossa

Nuuksion kansallispuisto on laaja luonnonsuojelualue vain 45 minuutin päässä Helsingistä. Kesä- ja syksykuukausina voit nauttia rennosta melontaretkestä, joka vie luonnonkauniille erämaalammille ja kansallispuiston siimekseen. Hawkhillissä voit nauttia perinteisestä mökkilomasta rauhallisen lammen rannalla. Mökit sijaitsevat vain 45 minuutin päässä Helsingin keskustasta yksityisellä ja suojaisalla metsäalueella. Rantasaunasta voi pulahtaa järveen. Sienestys ja marjanpoiminta onnistuvat samalla mökkireissulla.

6. Onni on kuppi kuumaa ja hyvä kirja

Miltä kuulostaisi kupillinen kuumaa kaakaota ja leppoisa ilta kirjan äärellä? Helsingissä ei ole pulaa kirjastoista, joista löytyy varmasti luettavaa jokaiselle. Tarjolla on niin modernin arkkitehtuurin koteja - keskustakirjasto Oodi ja Pasilan pääkirjasto - kuin kansallisromanttinen kirjasto Rikhardinkadulla. Voit myös nauttia kuuman juoman takkatulen äärellä ja kuunnella samalla äänikirjaa.

7. Rentoudu saunan lämmössä

Mikä olisikaan suloisempaa kuin maata saunan lauteilla ja nauttia löylyn lämmöstä, pysähtyä kiireen keskellä ja kuunnella kiukaan sihinää? Helsingissä on tarjolla monia yleisiä saunoja, joissa pääset kokemaan aivan erityislaatuista tunnelmaa. Valikoimaa löytyy perinteisistä korttelisaunoista moderneihin designsaunoihin.

8. Valokarnevaali Linnanmäen huvipuistossa

Linnanmäen kauden päätösjakso 13.-23. lokakuuta sytyttää huvipuiston kirkkaaseen loimuun, kun Valokarnevaali valaisee kävijöitä tuhansien lamppujen loisteessa. Tämä uskomaton valojen, valaistuksen ja ilotulitteiden näyttö on täydellinen kesän lopetus. Näiden 10 päivän aikana huvipuisto on valaistu häikäisevillä valoilla ja eeppiset ilotulitteet valaisevat yötaivaan.

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsinkiläiset nauttivat vuodenaikojen vaihtelusta ja kauden tarjoamista mahdollisuuksista. Ruskan värittämät lehdet muuttavat kaupungin erityisen viihtyisäksi, ja syyssää houkuttaa pukeutumaan lämpimiin neuleisiin.