8 tapaa kokea syksyinen Helsinki

Töölönlahti syksyllä
Lead text
Helsinkiläiset nauttivat vuodenaikojen vaihtelusta ja kauden tarjoamista mahdollisuuksista. Ruskan värittämät lehdet muuttavat kaupungin viihtyisäksi, ja syyssää houkuttaa pukeutumaan lämpimiin neuleisiin.

Kaupunki tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia vuodenaikojen tarkkailuun syyskuukausien aikana.

1. Lähde vaellukselle ja ihaile Uutelan luonnonpuiston värikkäitä lehtiä

Uutela on laajimpia ja monipuolisimpia ulkoilualueita Itä-Helsingissä. Uutelassa on metsiä, soita, niittyjä ja merenrantaa, joten se on upea alue patikointiin. Vehreytensä ansiosta se on ihanteellinen paikka puidenlehtien vaihtuvien värien tarkkailuun. Alueella on vanhoja kesämökkejä sekä historiallisesti arvokas Skatan maatila laidunmaineen. Uutelan lounaisosan monimuotoista, lähes luonnontilaista metsää kiertää kahdeksikon muotoinen luontopolku, joka koostuu kahdesta eripituisesta kierroksesta. Molemmat reitit on merkitty maastoon viitoin sekä valkovihrein nauhatunnuksin.  Puisto on myös hyvä paikka lintujen tarkkailuun. Lue täältä lisää missä muualla voit bongata ruskan värejä.

2. Syksyiset Silakkamarkkinat

Stadin Silakkamarkkinat on yksi Suomen vanhimmista yleisötapahtumista, jota on juhlittu Helsingissä jo vuodesta 1743. Voit nautti silliä vastuullisena ja maukkaana ruokavalintana joko ostamalla sitä kauppatorilta tai -hallista tai nauttimalla silakoista loihdittua illallista. Lauttasaaren sillalla voi nähdä silakan kalastajia.

3. Ruskaristeily

Syksyn arvostus ei näy ainoastaan runsaana määränä ruskakuvia Instagramissa. Helsinkiläiset nauttivat syyskauden kauneudesta matkustamalla lautalla Isosaareen ihailemaan saaren merellistä luontoa. Risteilyt Isosaareen lähtevät Helsingin kauppatorilta. Isosaaren syksy on unohtumaton kokemus. Saari on 1600-luvun puolivälistä saakka toiminut maamerkkinä merenkulkijoille, kalastuksen tukikohtana, sotilassaarena ja tutkimuskeskuksena. Vuodesta 2017 valtio on vuokrannut saaren virkistys- ja matkailukäyttöön. Isosaari sijaitsee vain 40 minuutin venematkan päässä Eteläsatamasta.

4. Vietä päivä merenrannalla

Vaikka kesä onkin ohi, se ei tarkoita sitä, että piknik-kausi pitäisi lopettaa. Piknikin voi järjestää meren rannalla ja nauttia syysauringon säteilystä punaisilla, keltaisilla ja oransseilla lehdillä. Nauti raikkaasta meri-ilmasta, puraise herkullista korvapuustia ja juo kupillinen kuumaa kahvia. Ihanteellisia paikkoja värikkäille ruskapiknikeille ovat Töölönlahti, Tokoinranta, Kaivopuisto ja Aurinkolahti.

5. Erämaamelonta ja mökkiloma Nuuksiossa

Nuuksion kansallispuisto on laaja luonnonsuojelualue vain 45 minuutin päässä Helsingistä. Kesä- ja syksykuukausina voit nauttia rennosta melontaretkestä, joka vie luonnonkauniille erämaalammille ja kansallispuiston siimekseen. Hawkhillissä voit nauttia perinteisestä mökkilomasta rauhallisen lammen rannalla. Mökit sijaitsevat vain 45 minuutin päässä Helsingin keskustasta yksityisellä ja suojaisalla metsäalueella. Rantasaunasta voi pulahtaa järveen. Sienestys ja marjanpoiminta onnistuvat samalla mökkireissulla.

6. Onni on kuppi kuumaa ja hyvä kirja

Miltä kuulostaisi kupillinen kuumaa kaakaota ja leppoisa ilta kirjan äärellä? Helsingissä ei ole pulaa kirjastoista, joista löytyy varmasti luettavaa jokaiselle. Tarjolla on niin modernin arkkitehtuurin koteja - keskustakirjasto Oodi ja Pasilan pääkirjasto - kuin kansallisromanttinen kirjasto Rikhardinkadulla. Voit myös nauttia kuuman juoman takkatulen äärellä ja kuunnella samalla äänikirjaa.

7. Korkeasaaren Kurren seikkailut 

Koko perhe voi nauttia urbaanista kaupunkiluonnosta suuntaamalla Korkeasaaren eläintarhaan. Korkeasaari on avoinna päivittäin syyslomien aikana. Lapset voivat seikkailla Kurre-oravan kanssa, samalla kun eläimiä ruokitaan ja eläintarhan oppaat kertovat kuinka ne pärjäävät luonnossa.

8. Valokarnevaali Linnanmäen huvipuistossa

Linnanmäen kauden päätösjakso 14.-24. lokakuuta sytyttää huvipuiston kirkkaaseen loimuun, kun Valokarnevaali valaisee kävijöitä tuhansien lamppujen loisteessa. Tämä uskomaton valojen, valaistuksen ja ilotulitteiden näyttö on täydellinen kesän lopetus. Näiden 10 päivän aikana huvipuisto on valaistu häikäisevillä valoilla ja eeppiset ilotulitteet valaisevat yötaivaan.

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsinkiläiset nauttivat vuodenaikojen vaihtelusta ja kauden tarjoamista mahdollisuuksista. Ruskan värittämät lehdet muuttavat kaupungin erityisen viihtyisäksi, ja syyssää houkuttaa pukeutumaan lämpimiin neuleisiin.