6 syytä talviseen Helsinki-vierailuun

Suomenlinna is even more magical during winter
Lead text
Talvisin Helsinki muuntuu ja näyttää itsestään aivan toisia puolia kuin kesällä. Ensilunta odotetaan innolla ja kun lämpötila putoaa tarpeeksi alas, koko kaupungin kattava lumipeite tarjoaa iloa sekä silmille että hiihtämisestä, lumenluonnista ja pulkkailusta nauttiville kehoille. Suomen pääkaupunki onkin hyvä matkakohde myös talvisin.

Helsingin talvitapahtumat kutsuvat viihtymään

Talvisesonkiin kuuluvat olennaisesti joulu ja lukuiset markkinat. Markkinoista legendaarisin, Tuomaan Markkinat järjestetään vuosittain marras-joulukuussa. Satoja myyjiä ja paljon kävijöitä houkuttava tapahtuma on tunnelmallinen ja viihtyisä, ja markkinoilla nautittu glögi kuuluu helsinkiläisiin talviperinteisiin. Vaan eivät tapahtumat liity tai keskity vain jouluun - valoa pimeään talviaikaan tuo esimerkiksi Lux Helsinki, vuosittain järjestettävä valofestivaali joka yleensä osuu tammikuun alkuun. 

Päiväretki Suomenlinnaan on ihan erilainen kuin kesällä

Kesäiset retket Suomenlinnaan ovat monille tutut mutta lauttamatka saareen on talvikuukausina saattaa olla monilla vielä kokematta. Vaikka meri ei olisikaan jäätynyt, on hyisen meren läpi seilaavassa lautassa ihan erityistä tunnelmaa. Myös saaren luonto ja maisemat ovat talvella ihan erityiset, saati sitten ravintola- ja kahvilakokemukset. Kun pakkasesta pujahtaa sisään, lämmin tunnelma on erityisen tervetullut. 

Ihanat valot ja tunnelmalliset hetket

Se ei ole mikään salaisuus, että talvikuukausina Suomessa on pimeää. Pimeyteen voi kuitenkin suhtautua monella eri tavalla. Myöhäisissä auringonnousuissa ja aikaisissa auringolaskuissa on se hyvä puoli, että voit helposti nähdä ne molemmat yhden päivän aikana - ja jos haluat napata valokuvia muistoksi, ensimmäisten auringonsäteiden tallentamiseen ei vaadita aikaista ylösnousua. Myös kaupungin valot näyttävät talven pimeydessä parhaat puolensa.

With the landscape of an ice covered sea dusted with snow stretching to the coast on the horizon, a smiling woman swims in a strip cut in the ice between trips to the sauna.
Show in landscape format
Off

Lämmittävät saunahetket

Helsingin yleiset saunat ovat aina elähdyttävä kokemus, ja vilvoittelu esimerkiksi Kallion ytimessä talvikuukausina jättää erityiset muistijäljet. Jos haluat lisätä kokemukseesi vielä meriveteen pulahtamisen, hyviä vaihtoehtoja tarjoavat Löyly ja Allas Sea Pool. Altaalla voit valita merivesialtaan lisäksi myös lämmitetyn vaihtoehdon, ja tarkkailla uidessasi vaikkapa Presidentinlinnan tapahtumia.

Virkistävät ja inspiroivat museot

Jos ulkoilu jo riittää, on hyvä siirtyä sisätiloihin lämmittelemään. Mikä olisikaan mukavampaa kuin uppoutua Helsingin kuvataidetarjontaanAteneumin remontin valmistumista odotellessa löydät kuitenkin ydinkeskustasta neljä museota kilometrin säteellä: Amos Rexin, Kiasman, HAM Helsingin taidemuseon ja Taidehallin. Mittavaa galleriakenttää unohtamatta! Designin ystävien kannattaa ehdottomasti vierailla Designmuseossa. Tämä museo on yksi ainutlaatuisimpia Helsingissä, sillä suomalaisen muotoilun historiaa esitellään näyttelyssä tarinoiden kautta, nykyteknologian ja digitaalisten sovellusten avulla. Täysin uusittu Urheilumuseo Olympiastadionilla sopii niin penkki- kuin kilpaurheilusta kiinnostuneille. 

Nauti talvesta ulkona

Merenrantakaupungissa on monia hyviä puolia, ja yksi niistä on kunnon pakkaskeleillä jääpeitteen saava meri. Töölönlahti jäätyy yleensä melko varhain, ja kävelykierros lahden ympäri saa uudenlaisen vivahteen. Luisteluun on monia mahdollisuuksia, kuin myös hiihtämiseen. Hyvinä talvina Helsingistä löytyy lähes 200 kilometrin verran huollettuja latuja! Ja jos olet jo liikkunut tarpeeksi, penkkiurheilussa on talvella ihan omat mahdollisuutensa. Milloin kävit viimeksi katsomassa jääpallopeliä?

Title
Puuhaa talvisessa Helsingissä
Card list

Saunominen Helsingissä

Grid card list
Off
Lead text
Mikä olisikaan suloisempaa kuin maata saunan lauteilla ja nauttia löylyn lämmöstä, pysähtyä kiireen keskellä ja kuunnella kiukaan sihinää.
Näytä sivun tagit tässä kohdassa
On
Show first image on the left
Off
Show image on the left
Off

Kuvataide Helsingissä

Grid card list
Off
Lead text
Suomen taiteen klassikoista kansainvälisen nykytaiteen helmiin – Helsingistä löydät mielenkiintoisia kuvataidekohteita vuoden ympäri.
Näytä sivun tagit tässä kohdassa
On
Banner text
Tee audiokierros kuvataiteen Helsinkiin
Mobile link text
Tripsterin audiokierros
Icon type
Random
Show first image on the left
On
Title
Näyttelyitä juuri nyt
Card list
Description
Valikoima ajankohtaisista taidenäyttelyistä
Title
Tulossa pian
Card list
Description
Helsingin tulevia taidenäyttelyitä
Banner text
Tutki lisää nykytaidetapahtumia
Mobile link text
Lisää taidetapahtumia
Icon type
Random
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Talvisin Helsinki muuntuu ja näyttää itsestään aivan toisia puolia kuin kesällä. Suomen pääkaupunki onkin hyvä matkakohde myös talvisin.