5 tapaa nauttia Helsingin talvesta

In a picture postcard like scene, people are skating on the ice at Halkolaituri dock in winter. A couple of sailing ships and colourful apartment blocks are in the background.
Lead text
Kun lumi ja pakkanen saapuvat, aukeaa Helsingistä aivan uusia puolia. Lukemattomat, kaikenikäisille sopivat talviaktiviteetit odottavat.

Luistelemaan

Jokainen on varmasti nähnyt elokuvan, jossa luistellaan korvaläpät korvilla keskellä kaupunkia. Maailmanluokan kaupunkiluistelupaikkoja löytyy myös Helsingistä. Pitkäaikainen klassikko Brahenkenttä (Helsinginkatu 25) sijaitsee Kalliossa. Sen lisäksi Helsingistä löytyy paljon muita luistelu- ja tekojääkenttiä. Talvikaudella 2021-2022 kaupungin julkiset kentät on kävijöilleen maksuttomia.

Hiihtämään

Kun lumitilanne vain mahdollistaa, löytyy Helsingistä noin 200 kilometriä hoidettuja hiihtolatuja, joiden kunnon voit mm. tarkistaa reaaliajassa Ulkoliikunta.fi-karttapalvelusta. Suurin keskittymä on Keskuspuistossa, ja liikkeelle pääsee aivan keskustan kupeesta Laaksosta (Nordenskiöldinpolku), josta latuverkko jatkuu pohjoiseen haarautuen Taliin, Paloheinään ja Veräjälaaksoon. Pisimpään kausi jatkuu Paloheinässä (Pakilantie 124), jonka monipuolinen latuverkosto on kaupungin suosituin. Maisemia hakevan kannattaa muistaa myös reitti Vanhankaupunginlahden ympäri.

Lumikenkäilemään

Mitä enemmän metsässä on lunta, sitä suurempi elämys on kahlata sen läpi lumikengät jalassa. Paksukaan hanki ei juuri upota lumikenkien alla, ja valkoinen peite on paitsi kaunis, vaientaa se myös tehokkaasti kaupungin ääniä. Parhaat paikat lumikenkäilyyn löytyvät Keskuspuistosta, Vuosaaren metsistä tai Östersundomista Sipoonkorpeen jatkuvalta metsäalueelta. Lumitilanteesta riippuen vaihtoehtoinen kulkupeli talvimetsiin on fatbike. Lumikengät tai fatbiken on mahdollista vuokrata mm. Paloheinän ulkoilualueella. 

Pulkkamäkeen

Jos yksi tapa nauttia talvesta on ylitse muiden, on se pulkkailu. Helsingin ainoa virallinen pulkkamäki löytyy Paloheinän ulkoilualueelta (Pakilantie 122). Suosittuja pulkkamäkiä on toki muuallakin. Keskustan parhaat paikat ovat Kaivopuiston loiva ja leveä rinne merimaisemilla sekä Kaisaniemenpuiston kupeessa oleva kumpu. Vauhdikkaimmat elämykset löytyvät Malminkartanon täyttömäeltä (Naapuripellontie 12). 

Iltakävelylle

Jos Esplanadi on kesällä kauneimmillaan, niin talviasussaan lumisena iltana se on kuin toisesta maailmasta. Valaistut puut, patsaat ja hohtava lumi muodostavat elämyksen, joka saa haukkomaan henkeä. Joten jos haluat tehdä talvella vaikutuksen ikimuistoisella iltakävelyllä, suunnaksi kannattaa ehdottomasti valita Esplanadin puisto.

Show image on the left
Off
Card list
Talviulkoilua Helsingissä
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Kun lumi ja pakkanen saapuvat, aukeaa Helsingistä aivan uusia puolia. Lukemattomat, kaikenikäisille sopivat talviaktiviteetit odottavat.