3 x vastuullisempi päivä Helsingissä

Sinisen Huvilan kesäkahvila Töölönlahdella
Lead text
Mikset jäisi lomalle Helsinkiin? Kokosimme lukemattomien vaihtoehtojen joukosta kolme ehdotusta kestävään kaupunkilomailuun. Vaihtoja löytyy upeista luontoelämyksistä vastuullisiin ostoskohteisiin ja herkullisiin ravintolahetkiin.

Jos vietät päivää ystävien kesken...

Starttaa päivä brunssilla Kallion sydämessä Tannerissa. Listalta löytyy paljon vegaanisia vaihtoehtoja avokadoleivistä tattaripuuroon ja banana bread -vohveleihin. Kun vatsat ovat täynnä, on aika tutkailla Kalliota. Recci on yksi kaupungin suosituimpia käytetyn tavaran liikkeitä ja sieltä voit tehdä mainioita löytöjä kotiin vietäväksi. Entä milloin viimeksi ihailit Lars Sonckin suunnittelmaa Kallion kirkkoa ja sitä ympäröivää puistoa?

Karhupuisto on yksi Kallion viihtyisistä keskittymistä, siellä kannattaa istua penkille aistimaan naapuruston tunnelmaa. Kun tauko kiinnostaa, läheinen Ipi Kulmakuppila tarjoaa muun muassa maistuvaa kahvia ja kakkuja. Sosiaalisesti vastuullinen kahvila työllistää kehitysvammaisia ja on tarkka myös ympäristöasioista.

Noin puolen tunnin pyöräily vie teidät Helsingin Keskuspuistoon, missä voit nauttia luonnosta lähes kaupungin keskustassa. Helsingin kaupunkipyöriä on helppo käyttää ja asemia on runsaasti eri puolella kaupunkia. Päivän matkat maksavat vain 5 euroa ja kausikortin saa 30 eurolla. Jollei pyöräily kiinnosta, puiston siimekseen pääsee nappaamalla esimerkiksi bussin 51 kohti Malminkartanoa ja hyppäämällä pois eksoottisen kuuloisella pysäkillä Autokuljetuskeskus 2.

Stairs in Central Park
Show in landscape format
Off

Puistossa vierähtäisi helposti koko päivä. Mutta jos keli ei suosi tai muukin kiinnostaa, niin Kalliosta voi pyöräillä myös keskustan suuntaan. Kymmenen minuutin pyöräily vie esimerkiksi Suomen kansallismuseoon, joka on monille tuttu kouluajoilta. Milloin kävit viimeksi hakemassa näkökulmia nykyhetkeen?

Päivän voi vaihtaa illaksi vaikkapa Putte’s Bar & Pizzassa, jonne kävelee Kansallismuseolta noin kymmenessä minuutissa. Listalta löytyy vegaanipizzaa, tunnelma on tiivis, musiikki soi ja juomat ovat maistuvia. Naapurissa sijaitsevasta Vin-Vinistä löydätte mainion valikoiman luomuviinejä. Jos yöjalka vipattaa, bussi Rautatientorilta vie kohti Kallion Post Baria, jossa voi klubbailla vaikka aamuuviiteen.

A view from the Post Bar
Show in landscape format
Off

Jos vietät päivää perheen kesken...

Päivän voi aloittaa vaikkapa Kauppatorilta, jossa on aina paljon ihmeteltävää. Vanhassa Kauppahallissa voi tutkailla herkullisia myyntikojuja ja napata kahvin sekä korvapuustin hallin keskiössä sijaitsevasta Storysta.

Seuraavaksi Suomenlinnaan! Lauttamatkan voi maksaa ostamalla lipun HSL:n sovelluksesta ja matka saarelle vie reilun vartin. Maailmanperintökohde ja entinen merilinnoitus tarjoavat tutkittavaa vaikka koko päiväksi. Kannattaa seikkailla esimerkiksi Kuninkaanportille, joka on yksi saaren tunnusmerkeistä.

Perhe Suomenlinnassa
Show in landscape format
Off

Iltapäivällä voitte suunnata Amos Rexiin, Helsingin uusimpaan taidemuseoon. Sinne pääsee Kauppatorilta kätevästi pyörällä tai esimerkiksi raitiovaunulla numero 2. Kansainvälisiinkin uutisotsikoihin päätynyt Amos Rex avattiin viime vuonna: taiteen lisäksi ihmeteltävää riittää arkkitehtuurissa niin sisällä kuin ulkona.

Näyttelyiden jälkeen kannattaa siirtyä Mannerheimintien yli Helsingin uuteen keskuskirjasto Oodiin. Tämäkin rakennus on huikean näköinen ja ylimmän kerroksen suurista ikkunoista pääsee katsomaan Helsinkiä uudesta kulmasta.  Maisemat ovat huikeat niin sisältä kuin vastikään avatulta kattoterassilta. Oodissa on paljon lapsille suunnattuja alueita ja paikkoja joissa vanhemmat voivat istahtaa ja rentoutua.

Ravintola Juuri on hyvä paikka yhteiselle illalliselle. Se sijaitse noin vartin kävelymatkan päässä Oodista. Ravintolassa keskitytään erityisesti suomalaisiin makuihin ja lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin. Ja mikä parasta: lasten annokset ovat huokeampia kuin aikuisten. 

Girl playing on top of Amos Rex domes
Show in landscape format
Off

Jos jäät viikonloppulomalle Helsinkiin...

Omassa kaupungissa lomailu on itse asiassa ihanaa. Voit herätä esimerkiksi Jätkäsaaren Clarionista, josta on huikeat näköalat ympäristöön. Hotellissa on toki hyvä aamupala mutta siitä on myös lyhyt matka läheiseen Cargoon, jossa aamiaista voi jatkaa vaikka kotitekoisella mehulla ja vegaaniannoksilla.

Kohti ydinkeskustaa voi siirtyä vaikkapa legendaarisen Hietsun kirppiksen kautta. Aleksanterinkadun ja Pohjois-Esplanadin välissä sijaitsee Kämp Galleria, jonka yläkerrasta löytyy suomalaisen muodin keskus Garden putiikkeineen, showroomeineen, tapahtumineen ja näyttelyineen. Jos suomalaisen muodin nousevat kyvyt kiinnostavat, tätä paikkaa ei voi jättää väliin. Paikallisten suunnittleijoiden tuotteita löytää myös esimerkiksi Lokalista.

Kun nälkä kurnii, kannattaa seikkailla Kampin kauppakeskuksen alakertaan Bun2Bunin burgereille. Jos vegaanihampurilainen yhtään kiinnostaa, tämä on paikka jossa sellaista ehdottomasti kannattaa kokeilla. Kaikki ravintolassa käytettävät pihvit ovat kasvipohjaisia ja gluteenittomia sekä soijattomia.

Shopping at Garden
Show in landscape format
Off

Kun olet käynyt levähtämässä majapaikassasi, kannattaa tehdä kävely Lapinlahden kautta Hietarannan uimarannalle. Kauniin rantareitin kävely ja ympäristön tutkailu vie noin tunnin  ja jos päivä on lämmin, mukaan kannattaa pakata uima-asu. Hietsun ranta on yksi Helsingin suosituimpia rantoja ja perille päästyään on helppo huomata miksi.

Rannalta on lyhyt matka raitiovaunupysäkeille ja ratikka numero 1 kyydittää sinut nopeasti takaisin keskustaan ja edelleen Punavuoreen. Yes Yes Yes on entisen McDonald'sin tiloissa sijaitseva mitä herkullisin ravintola, jonka lista perustuu kasvisruokaan. Cocktail-listaa ei kannata jättää tutkimatta. Ja jos kesäilta vielä houkuttaa, kannattaa kävellä läheiseen Bier-Bieriin ihailemaan Museoviraston suojelemia tiloja sekä mittavaa olutvalikoimaa.

Girl sitting on a bench in Lapinlahti
Show in landscape format
Off
Title
More ways to explore Helsinki
Card list

Lapsiperheenä Helsingissä

Title
#myhelsinki
Hashtag
myhelsinki
Sort order
Most popular
Grid card list
On
Lead text
Helsinki tarjoaa vuoden ympäri perheille mielenkiintoisia kohteita, joissa kaupunkia voi aistia ja katsoa eri näkökulmista. Lähde lasten kanssa ulos retkelle mielenkiintoiseen kaupunkiin ja vieraile paikoissa, joissa et ole ennen käynyt tai tutustu niihin uudesta näkökulmasta.
Show image on the left
Off
Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Mikset jäisi lomalle Helsinkiin? Kokosimme lukemattomien vaihtoehtojen joukosta kolme ehdotusta kestävään kaupunkilomailuun.