Ullanlinna

Huvilakatu löytyy Ullanlinnasta.
Finnish

Yritykseni muutti Ullanlinnan kivijalkaan, Johanneksen kirkkoa vastapäätä muutama vuosi sitten. Täällä toimiminen on ollut erittäin antoisaa: yrittäjien kesken on hyvä yhteishenki ja alueen asukkaat ottivat uuden toimijan avosylin vastaan. Korkeavuorenkatumme on Helsingin pariisilaisin kohta, aito ostoskatu täynnä pieniä putiikkeja. Se yhdistää kaikenlaisten ihmisten arkea antiikin ihastelusta kampaamobileisiin, korvapuustikahveista osteri-illallisiin ja teatterikäynneistä ikkunashoppailuun.

Esa Ylikelloniemi
Yrittäjä, Proud Optiikka
Esa Ylikelloniemi

Ullanlinna on Helsingin kantakaupungin eteläinen kaupunginosa, joka tunnetaan muun muassa lukuisista puistoistaan ja arvokiinteistöistään, jotka on rakennettu pääosin jugendtyylin ja 1930-luvun funkistyylin aikana. Ullanlinna on yli 10 000 helsinkiläisen koti.

Ullanlinnan kaduista tunnetuimmat ovat Korkeavuorenkatu, Huvilakatu ja Merisatamanranta. Ostos- ja kahvilakatu Korkeavuorenkatu sijaitsee vain parin minuutin kävelymatkan päässä ydinkeskustasta ja toisaalta parin minuutin päässä merenrannasta. Kadulla on kauppoja, delikahviloita, bistroja ja ravintoita. Merisatamanranta sijaitsee nimensä mukaisesti rannassa, ja on suosittu ja kävely- ja juoksulenkkien kohde, jonka varrelta löytyy myös kahviloita.

Kahden korttelin mittainen Huvilakatu on monen mielestä Helsingin kaunein ja kuvauksellisin katu. Katu alkaa Tehtaankadulta, Eiran sairaalan nurkalta ja päättyy aurinkoiselle Merikadulle. Kolmikerroksisten jugend-tyylisten asuinrakennusten värit, tornit ja ikkunaerkkerit kiehtovat valokuvaajia säällä kuin säällä.

Ullanlinnan suurin puisto on Tähtitorninvuori, josta on kauniit näkymät merelle. Puistossa sijaitsee myös C.L. Engelin suunnittelema observatorio. Muita Ullanlinnan maamerkkejä ovat Johanneksenkirkko ja Olympiaterminaali.

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingin kantakaupungin eteläinen kaupunginosa tunnetaan muun muassa lukuisista puistoistaan ja arvokiinteistöistään, jotka on rakennettu pääosin jugendtyylin ja 1930-luvun funkistyylin aikana.