Kaartinkaupunki

On one of the greens in Esplanadi Park, a few small groups of people chill on the grass with the trees of the park dominating the views all around them. To the right, large crowds can be seen walking down the main thoroughfare of Esplanadi Park.
Finnish

Mun kotiseudusta on muodostunut keskittymä kaupunkielämää parhaimmillaan, salainen naapurusto jonne kävelemällä avautuu sympaattisia helsinkiläisiä helmiä huippuhotelleista makeisiin ravintoloihin. On mukavaa porukkaa, hyvät museot, kivoja persoonallisia kauppoja, vanha kauppahalli ja tärkeä elementti eli meri, puistoja ja lenkkireitit. Ei luulisi, että olemme ihan keskustassa kiinni - täällä on jotenkin rauhallisempi elämä. Tähän naapurustoon on helppo rakastua. Ja täällä on myös helppo rakastua.

Ville Relander
Ravintoloitsija, The Cock
Ville Relander

Helsingin eteläisessä kantakaupungissa sijaitseva Kaartinkaupunki kuuluu keskustan työpaikka-alueisiin, joka on myös noin tuhannen helsinkiläisen koti. Toimistokaupunginosa tunnetaan myös hyvistä ravintoloistaan, liikkeistään ja showroomeistaan. Suomen kalleimmat asuinneliöt sijaitsivat vuonna 2017 Kaartinkaupungissa.

Nimensä Kaartinkaupunki on saanut Kasarmitorin vierellä sijaitsevan Kaartin kasarmin mukaan. Naapuruston keskeisiin maamerkkeihin lukeutuvat Kauppatori, kaupungin kenties rakastetuin veistos Havis Amanda sekä Vanha kauppahalli. Myös ydinkeskustan viherkeidas Esplanadin puisto rakennuksineen on osa naapurustoa. Lämpiminä päivinä bisnesväkikin karkaa puistoon lounaspiknikille ja pimeään vuodenaikaan puistossa flaneerataan ihailemassa jouluvaloja.

Syvemmällä Kaartinkaupungissa kohoaa Suomen kauneimmaksi mainittu vuonna 1891 rakennettu Erottajan pelastusasema, joka on myös Helsingin vanhin yhä käytössä oleva paloasema. Myös kaunis Rikhardinkadun kirjasto on osa kaupunginosaa.

Designin ja arkkitehtuurin ystäville riittää nähtävää alueen rakennusten ja liikkeiden lisäksi myös kahdessa vierekkäin sijaitsevassa museossa, Suomen arkkitehtuurimuseossa ja Designmuseossa. Pienen Roobertinkadun varrelta löytyy muun muassa keikkapaikkoja, ravintoloita ja entisen poliisiaseman tiloihin rakennettu hotelli.

Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingin eteläisessä kantakaupungissa sijaitseva Kaartinkaupunki kuuluu keskustan työpaikka-alueisiin. Naapurusto tunnetaan myös hyvistä ravintoloistaan, liikkeistään ja showroomeistaan.