Katajanokka

On the opposite side of the street are Art Nouveau style buildings situated in front of Tove Jansson's park, Katajanokka.
Finnish

Katajanokka on tarkoin varjeltu salaisuus, josta tietävät vain sen asukkaat jotka eivät suostu poistumaan saareltaan. Tietämättömät marisevat palveluiden puutteesta mutta viime vuosina puhjennut Kanavanrannan höbinä on saanut myös ulkopuolisia lähestymään linnoitustamme. Meitä miellyttää paikallisten lapsiperheiden kohtaamiset eli ns. "kansainväliset", joissa aikataulut venyvät kun tavataan sattumalta ja jäädään vaihtamaan kuulumisia.

Anders Westerholm
Yrittäjä, We Are Group
Anders Westerholm

Katajanokka on kaupunginosa Helsingin kantakaupungin itärannalla. Sen erottaa mantereesta Katajanokan kanava, jonka yli johtaa neljä siltaa. Aivan siltojen kupeessa sijaitseva Kanavarannan alue on viime vuosina kehittynyt uusien trendiravintoloiden tiheiköksi. Vanhan punatiilisen rakennuksen edustalle levittäytyvät terassit ja meri muodostavat yhdessä suositun kaupunkikeitaan.

Suurin osa Katajanokan rakennuskannasta oli 1800-luvulle saakka hökkeleitä ja varastoja. 1800-luvun alussa niemen kärkeen rakennettiin kasarmirakennuksia sotaväen käyttöön ja sittemmin alueelle sijoitettiin satama-alueita ja myös vankila. 1900-luvun alussa rakennetut, hyvin säilyneet jugend-tyyliset korttelit ovat Euroopankin mittakaavassa poikkeuksellisen yhtenäinen kokonaisuus. Katajanokka on tätä nykyä noin 4000 helsinkiläisen koti.

Hillittyä charmia henkivällä Katajanokalla sijaitsevat muun muassa vilkas matkustajasatama, nykyään hotellina toimiva entinen vankila, Länsi-Euroopan suurin ortodoksinen kirkko Uspenskin katedraali, Alvar Aallon suunnittelema Stora Enson pääkonttori, SkyWheel-maailmanpyörä sekä merikylpylä Allas Sea Pool. Muumien luojana tunnettu Tove Jansson vietti lapsuuttaan Katajanokalla ja yksi alueen puistoista on nimetty hänen mukaansa.

Nähtävyyksiin lukeutuvat myös Suomen jäämurtajat Kontio, Otso, Voima, Urho ja Sisu, jotka ovat kesälevossa Katajanokan rannassa. Rantaa kiertävä ulkoilureitti tarjoaa mahdollisuuden niin jäänmurtajien tarkkailuun kuin läheisen Korkeasaaren eläintarhan eläinten äänien kuulosteluun.

Show image on the left
Off
Card list
Kohteita Katajanokalla
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Katajanokka on kaupunginosa Helsingin kantakaupungin itärannalla. Sen erottaa mantereesta Katajanokan kanava, jonka yli johtaa neljä siltaa. Alueen hyvin säilyneet jugend-tyyliset korttelit ovat Euroopankin mittakaavassa poikkeuksellisen yhtenäinen kokonaisuus.