Saapuminen Helsinkiin

Shot from a height, opposite is a view of Helsinki Harbour, Allas Sea Pool and Katajanokka District under scattered clouds and a blue sky.
Helsinki Airport
Show in landscape format
Off

Lentäen

Kansainvälisissä vertailuissa menestyneeltä Helsinki-Vantaan lentoasemalta lähtee päivittäin 350 lentoa ympäri maailmaa ja viikoittain 25 suoraa lentoa Kiinaan. 

Matka lentokentältä Helsingin keskustaan kestää noin 30 minuuttia.

Näin pääset lentokentältä keskustaan:

 • Junalla:
  Lentokenttäjuna (I/P) on nopea ja mukava tapa liikkua keskustan ja lentokentän välillä. Matka kestää noin 30 minuuttia. Lentokentän juna-asemalta pääsee kulkemaan sisäkautta suoraan terminaaliin. Matkoille Helsingistä lentoasemalle/lentoasemalta Helsinkiin tarvitset ABC-lipun. 
   
 • Bussilla:
  Lentoasemalta keskustaan liikennöivät HSL:n bussilinjat 615 (Lentoasema-Rautatientori) ja 415/415N (Lentoasema-Elielinaukio). Matkoille lentoasemalta Helsinkiin/Helsingistä lentoasemalle tarvitset ABC-lipun, jonka voi ostaa HSL:n lippuautomaateista, HSL-sovelluksella tai myyntipisteistä kuten R-kioskeista.
   
 • Taksilla:
  Taksimatka Helsinki-Vantaan lentoasemalta Helsingin keskustaan kestää noin 20 minuuttia ja maksaa noin 40-45 €. 
Lead text
Kaupungin sijainti on loistava, osana Pohjoismaita, Venäjän naapurissa, lähellä Baltiaa ja nopeiden lentojen päässä Aasiasta.
Show in landscape format
Off

Laivalla

Helsingin satama on Suomen vilkkain matkustajasatama.

Helsinkiin pääsee laivalla Tallinnasta ja Tukholmasta (esim. Tallink Silja Line, Viking Line, Eckerö Line) sekä mm. Rostockista (Finnlines). Kaikilla Helsingistä liikennöivillä varustamoilla on vuoroja, joihin voi ottaa myös auton mukaan. Laivaliikennettä Helsinkiin on myös Pietarista (St. Peter Line).

Kansainvälisten risteilyalusten laituri-paikat sijaitsevat Länsisatamassa, Hernesaaressa, Katajanokalla sekä Eteläsatamassa. Helsingin Satama ylläpitää ajankohtaista tietoa saapuvista risteilyaluksista.

Matkustajalaivaliikenteen terminaaleihin pääsee keskustassa kätevästi raitiovaunuilla:
Länsiterminaali, raitiovaunulinjat 6T ja 7.
Olympiaterminaali, raitiovaunulinjat 2 ja 3
Katajanokan terminaali, raitiovaunulinja 5

At the ends of platforms 8 & 9 in Helsinki Central railways station, a large array of green plants and a handful of small trees have been placed in large flower boxes on raised decking. The glass canopy of the station stretches into the distance and a man in a blue coat is walking past.
Show in landscape format
Off

Junalla

Helsinkiin on hyvät junayhteydet kaikkialta Suomesta. Junaliikenne toimii päivittäin myös väleillä Helsinki-Pietari ja Helsinki-Moskova.

Rautatieasema sijaitsee ydinkeskustassa ja sieltä on noin puolen kilometrin tai yhden metropysäkin matka Kampin linja-autoterminaaliin.

Viewed from the side, a bus crosses a bridge over a frozen river in winter. In the distance two men are chatting whilst standing on the river, one is sitting on a snow mobile.
Show in landscape format
Off

Linja-autolla

Kampissa sijaitsevalle kaukoliikenteen linja-autoasemalle saapuu vuoroja joka puolelta Suomea, suurimmista kaupungeista noin tunnin välein. Kampin linja-autoasema sijaitsee ydinkeskustassa, ja siitä on hyvät yhteydet ympäri kaupunkia. 

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Kaupungin sijainti on loistava, osana Pohjoismaita, Venäjän naapurissa, lähellä Baltiaa ja nopeiden lentojen päässä Aasiasta.