Helsingin esteettömät hotellit

Scandic Grand Central Helsinki, Classic Room
Finnish

Helsingissä on monipuolinen tarjonta viihtyisiä, tasokkaita ja omaleimaisia hotelleja. Monessa hotellissa on huomioitu erinomaisesti myös esteettömyys. Esteettömien huoneiden varustelutaso ja esimerkiksi sängyn korkeudet vaihtelevat, joten ennen vierailua kannattaa varmistaa hotellin sopivuus omiin tarpeisiin. Kokosin kaupungista omat hotellisuosikkini, joissa olen vieraillut sähköpyörätuolilla liikkuen.

Sanna Kalmari
Palmuasema.fi
Sanna Kalmari

Scandic Grand Central Helsinki

Helsingin päärautatieaseman vieressä sijaitseva uniikki Scandic Grand Central on todellinen helmi monella tapaa. Vanha jugend-rakennus on kunnostettu tunnelmalliseksi lähes 500 huoneen hotelliksi vanhaa kunnioittaen, mutta esteettömyys erinomaisesti huomioiden. Esteetön sisäänkäynti hotelliin on sisäpihan kautta tai pääsisäänkäynnin viereisen ravintolan kautta opasteita seuraten. Vastaanottotiskin yksi osa on madallettu. Hotellissa on 37 esteetöntä huonetta Standard- ja Superior-huoneluokissa. Esteettömät huoneet ovat eri kokoisia ja mallisia, ja niissä kaikissa on perusvarustelun lisäksi sähköisesti säädettävät sängyt. Kylpyhuoneessa on seinästä taittuvat tukikaiteet wc-istuimen molemmin puolin ja seinästä taittuva suihkuistuin. Osassa huoneita on ovessa sähköinen avausjärjestelmä, mikä helpottaa liikkumista. Osan huoneista saa väliovella yhdistettyä naapurihuoneeseen. Myös hotellin yleiset tilat saunoja lukuun ottamatta ovat esteettömät. Mikäli hotellista malttaa poistua, ympärillä avautuu koko eläväinen kaupunki.
Vilhonkatu 13, Kluuvi

Lapland Hotels Bulevardi

Bulevardilla sijaitsevassa hotellissa rauha laskeutuu mieleen heti sisään tullessa. Tunnelmallinen hyvän palvelun hotelli tuo Helsinkiin pohjoisen Suomen tarinat ja mystiikan. Lappi on läsnä sisustuksessa, ilmapiirissä ja hotellin ravintolan herkullisissa annoksissa, aamiaisella ja illallisella. Hotellissa on kaksi esteetöntä Northern Comfort -huonetta. Huoneissa on kaksi erillistä sänkyä, jotka ovat paksujen patjojensa vuoksi normaalia korkeampia. Kylpyhuoneessa on seinästä taittuvat tukikaiteet wc-istuimen molemmin puolin sekä seinästä taittuva suihkuistuin. Hotellin yleiset tilat ovat esteettömät saunoja lukuun ottamatta. Kilometrin säteellä Lapland Hotel Bulevardista löytyy monet kaupungin esteettömistä palveluista.
Bulevardi 28, Punavuori

Glo Hotel Kluuvi

Glo Hotel Kluuvi on tyylistään tunnettu hotelli aivan Helsingin ydinkeskustassa, parhaalla paikalla keskellä kaikkia kaupungin huvituksia. Lifestyle-hotellissa on viisi esteetöntä Comfort -luokan huonetta. Viihtyisässä huoneessa on runsaasti tilaa liikkua myös apuvälineillä. Kylpyhuoneessa on wc-istuimeen kiinnitetyt tukikaiteet ja erillinen jakkara suihkutuolina. Wc-istuin on matalampi (40 cm) kuin yleensä esteettömissä huoneissa. Hotellin yleiset tilat ja hotellin yhteydessä sijaitseva trendikäs ravintola ovat niin ikään esteettömiä. Huomioi, että huonekerroksiin johtava johtava hissi on vain 73 cm leveä. Glo Hotel Kluuvissa olet aina lähellä kaikkea ja koet Helsingin nähtävyydet helposti.
Kluuvikatu 4, Kluuvi

Ravintola Kuusi Palaa Marski by Scandic -hotellissa
Show in landscape format
Off

Marski by Scandic

Esteettömyyteen panostavaan Scandic-hotelliketjuun kuuluva Marski by Scandic on palkittu kaupunkihotelli erinomaisella paikalla aivan ydinkeskustassa. Hotellissa eletään urbaania kaupunkielämää suomalaisella twistillä. Marski by Scandicissa on 15 uniikkia esteetöntä huonetta eri huoneluokissa. Esteettömissä huoneissa on sähköisesti säädettävät sängyt ja tilava kylpyhuone, jossa on seinäkiinnitteiset tukikaiteet wc-istuimen molemmin puolin sekä erillinen suihkutuoli, jossa on selkänoja ja käsituet. Osaan huoneista saa lisävuoteen vuodesohvasta. Hotellin yleiset tilat ovat esteettömät ja myös saunat ovat tilavia. Hotellissa järjestetään erilaista viikko-ohjelmaa ja hotellin ravintola tarjoaa suomalaisia herkkuja modernisti toteutettuna. Erikoisuutena Marski by Scandicissa on sähkömopo, joka on sitä tarvitsevien asiakkaiden lainattavissa.
Mannerheimintie 10, Kamppi

Hotelli Helka

Hotelli Helka sijaitsee Kampin keskuksen tuntumassa, 1920-luvun rakennuksessa. Erilaiset ihmiset tervetulleiksi toivottavaan asiakaskohtaamiseen panostava hotelli on julistautunut syrjinnästä vapaaksi alueeksi. Hotellissa on kaksi tilavaa ja viihtyisää esteetöntä huonetta, jotka hinnoitellaan Smart-huoneluokan mukaan. Tyylikkäissä esteettömissä huoneissa on erilliset sängyt ja tilava kylpyhuone, jossa on seinästä taittuvat tukikaiteet wc-istuimen molemmin puolin sekä seinästä taittuva suihkuistuin. Vanha rakennus asettaa tiettyjä haasteita esteettömyydelle. Hissin syvyys voi olla liian lyhyt esimerkiksi sähkömopolla liikkuville ja aamiaistilaan johtava luiska on jyrkempi kuin mitä esteettömyysstandardit edellyttävät. Kysy tarkempia tietoja ennen vierailuasi. Hotellin aulan vieressä sijaitseva baari on viihtyisä kohtaamispaikka ja läheltä löytyvät kaikki kaupungin palvelut.
Pohjoinen Rautatiekatu 23, Etu-Töölö

The Folks Hotel Konepaja

Inspiroiva The Folks Hotel Konepaja on urbaani hotelli ydinkeskustan ulkopuolella, mutta lähellä kulttuuripalveluita ja elämyksiä. Hotelli sopii hyvin monenlaisille matkailijoille, myös perheille. Hotellissa on erinomainen ravintola, mutta myös vieraiden vapaassa käytössä oleva keittiö omien eväiden valmistukseen. Myös vapaasti käytettävä pyykinpesukone helpottaa pidempääkin oleskelua. Esteetön sisäänkäynti hotelliin on rakennuksen sivusta, ravintolan vierestä. Vastaanotossa on madallettu tiski. Hotellissa on seitsemän esteetöntä huonetta Standard Plus-, Superior- ja Loft-huonekategorioissa. Osaan huoneista saa lisävuoteet. Esteettömissä Loft-huoneissa on parisänky ja muissa esteettömissä huoneissa parisänky, josta saa tarvittaessa myös erilliset sängyt. Sänkyjen korkeus vaihtelee huonetyypeittäin. Esteettömien huoneiden kylpyhuoneet ovat tilavia ja wc-istuimen molemmin puolin on wc-istuimeen kiinnitetyt tukikaiteet. Pyydettäessä huoneeseen on saatavilla irrallinen suihkutuoli, jossa on käsinojat ja selkänoja. Hotellin yleiset tilat ovat esteettömät. Saunat (perinteinen sauna ja höyrysauna) pukuhuone- ja peseytymistiloineen sekä kuntosali ovat hyvin tilavia ja niihin on esteetön kulku. Kesäisin kohtaamispaikkana toimivalle kattoterassille pääsee suurimman osan matkaa hotellin hissillä ja loppupätkän porrashissillä.
Aleksis Kiven katu 23, Vallila

Original Sokos Hotel Tripla, Superior Queen room
Show in landscape format
Off

Original Sokos Hotel Tripla

Original Sokos Hotel Tripla sijaitsee Mall of Triplassa, liikemäärältään pohjoismaiden suurimmassa ostoskeskuksessa. Kauppojen lisäksi Mall of Triplasta löytyy muun muassa valtavasti ravintoloita, elokuvateatteri ja kesän lämpöön johdattava Surf House Helsinki. Vieressä sijaitsee myös Pasilan rautatieasema ja sisätilojen kautta pääsee junalaiturille, josta kulkevat junat Helsingin keskustaan, Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja kaikkialle Suomeen. Lyhyen matkan päässä sijaitsee myös muun muassa Messukeskus. Hotelli soveltuukin monenlaiseen esteettömään lomaan. Hotellissa on kaikkiaan 12 Standard Twin-luokan esteetöntä huonetta. Korkealla sijaitsevien huoneiden seinän kokoisista ikkunoista avautuvat hienot näköalat yli Helsingin. Huoneissa on sähköisesti säädettävät sängyt ja huoneet ovat yhdistettävissä viereiseen Standard-luokan huoneeseen väliovella. Esteettömissä huoneissa on kahdenlaisia kylpyhuoneita. Viidessä huoneessa on vahvempi esteettömyysvarustelu kuin lopuissa seitsemässä. Kaikissa kylpyhuoneissa on kuitenkin esimerkiksi seinäkiinnitteiset tukikaiteet wc-istuimen molemmin puolin. Lisätietoja varustelusta saa hotellilta. Hotellin yleiset tilat ovat esteettömät ja isossa aamiaissalissa on helppo liikkua.
Fredrikanterassi 1 B, Pasila

Hotel Indigo Helsinki - Boulevard

Pieni boutique-hotelli sijaitsee Bulevardilla, lähellä kaupungin houkutuksia. Hotel Indigossa panostetaan hyvään asiakaspalveluun ja mutkattomuuteen. Esteettömiä huoneita hotellissa on vain yksi. Muun hotellin tapaan sisustukseltaan raikas ja moderni huone on erityisen tilava ja siellä on kaksi sähköisesti säädettävää sänkyä. Väliovi viereiseen huoneeseen tuo lisätilaa ja mahdollistaa avustajan tai vaikka isomman seurueen majoittumisen. Kylpyhuoneessa on runsaasti tilaa, seinästä taittuvat tukikaiteet wc-istuimen molemmin puolin, seinästä taittuva suihkuistuin ja useita tukikaiteita eri puolilla kylpyhuonetta. Hotellin yleiset tilat ovat esteettömät. Saunatiloissa perinteiseen saunaan ei pääse esteettömästi, mutta pieneen höyrysaunaan on helpompi kulku. Hotel Indigo on pieni ja osalle tuntematon, mutta ehdottomasti löytämisen arvoinen.
Bulevardi 26, Punavuori

Scandic Park Helsinki

Hotelli Scandic Park Helsinki sijaitsee kauniin Töölönlahden rannalla, reilun kilometrin päässä Helsingin ydinkeskustasta. Hotelli on erinomainen valinta myös Finlandia-talossa, Musiikkitalossa, Suomen Kansallisoopperassa tai Olympiastadionilla vieraileville. Scandic Park Helsinki on monien esteettömien tapahtumien järjestäjien suosiossa, sillä tilavat kokous- ja ravintolatilat mahdollistavat isompienkin esteettömien tapahtumien järjestämisen. Hotellissa on 24 esteetöntä Standard-luokan huonetta. Huoneissa on kaksi erillistä sähköisesti säädettävää sänkyä ja osasta huoneista väliovi viereiseen huoneeseen. Kylpyhuoneessa on seinästä taittuvat tukikaiteet wc-istuimen molemmin puolin ja seinästä taittuva suihkuistuin, jossa on myös käsituet. Asiakkaiden lainattavissa on myös siirreltävä nostolaite. Helsingin hotelleista nostolaite löytyy myös keskustassa sijaitsevasta Scandic Simonkenttä -hotellista.
Mannerheimintie 46, Töölö

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingissä on monipuolinen tarjonta viihtyisiä, tasokkaita ja omaleimaisia hotelleja. Monessa hotellissa on huomioitu erinomaisesti myös esteettömyys